facebook

Світлана Оришко: Школа етикету – цікавий та важлививй проект сьогодення

Добіг кінця черговий сезон «Школи етикету». Безкоштовні лекції для всіх охочих у рамках програми Олександра Шевченка «Країна Гідності і Правди» уже третій рік поспіль організовує укропівка Світлана Оришко. За цей час заняття відвідали більше тисячі франківчан.



«Школа етикету» – цікавий та важливий проект сьогодення. Його мета – донести культуру, толерантність, етику, естетику, духовність людям. Коли ми тільки розпочинали, навіть не сподівались на такий великий успіх. Дуже багато людей не просто слухають, а ставлять запитання, спілкуються, цікавляться. Адже вони тут не навчаються, а формуються», – зазначила Світлана Оришко.

Незмінний тренер «Школи етикету» – Тетяна Терсенова-Завадовська. Експерт з етикету, стилю і краси, тренер шоу «Від пацанки до панянки» розповідає франківчанам про тонкощі столового етикету, дрес-код та його особливості. Темою останнього заняття були подарунки: кому, що і коли можна презентувати.

«Я на кожній лекції намагаюсь подати якомога більше матеріалу. І мені дуже приємно, що наші заняття відвідує така величезна кількість людей. Мета усіх наших лекцій єдина – зробити життя людей комфортнішим. Бо коли ти не знаєш правил етикету, може виникнути багато неприємних ситуацій» – розповідає Тетяна Терсенова-Завадовська.

Відвідувачі «Школи етикету» переконують: знання, які отримують, важко відшукати у підручниках чи в Інтернеті. А ще тут можна отримати багато корисних практичних порад.

«Завдяки людям, які організували цей проект, я дізналась багато цікавого і потрібного: як правильно обирати одяг на ту чи іншу подію, поводитись за столом. Все це мені пригодиться у житті», – каже Анна Шахбазян.

Лекції «Школи етикету» традиційно відвідують люди різного віку. Теми занять цікавлять дівчат, жінок, дітей. Немало серед аудиторії і чоловіків.

Читайте також:  Поліція знайшла неповнолітнього франківця: на маму склали протокол (фото)

«Я тут отримав дуже потрібні знання. До прикладу, як поводити себе з дівчиною у ресторані. Бо кожен хлопець хоче вразити свою обраницю. І найперше, це повинно проявлятись у вишуканих джентльменських манерах», – ділиться франківчанин Андрій Павлюк.

Організатори розповідають: уже навесні «Школа етикету» матиме продовження. У новому сезоні планують працювати у клубному форматі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.