facebook

ЗМІ: Суд над українськими моряками пройшов у лікарні Керчі, до них не пустили адвокатів

Засідання окупаційного суду в Керчі стосовно трьох захоплених українських моряків — Андрія Артеменка, Андрія Ейдера та Василя Сороки — пройшли прямо в лікарні Керчі. До українців не допустили адвокатів.



Адвокат правозахисної організації «Агора» Олексій Ладін, який представляє інтереси Сороки, припустив, що слідчий навмисно протягом дня уникав контактів з ним попри угоду юриста із рідними захопленого моряка, інформує Фіртка з посиланням на Громадське.

«Цілком можливо, що така поведінка слідчого, який знав про наявність адвоката за угодою, і тим не менш клопотав про арешт Сороки, не сповістивши мене, говорить про фізичний тиск, якому може піддаватися мій підзахисний», — сказав Ладін.

Юрист зазначив, що має намір подати скаргу на дії слідчого і взяти участь у захисті українського моряка.

До слова, батьки Андрія Ейдера нині проживають на Прикарпатті. Вони займаються ковальською справою.

Нагадаємо, 25 листопада російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці. Загалом на трьох українських катерах було 23 військових. 27 листопада в анексованій Керчі арештували трьох українських моряків. Раніше підконтрольний окупаційній владі районний суд Сімферополя обрав аналогічний захід ще 12-ом морякам.

Читайте також:  У Росії у страшній ДТП загинули вісім українців: всі деталі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.