facebook

Мінус двадцять – на Івано-Франківщині вдарять сильні морози

Найближчими днями в Івано-Франківській області прогнозують морози до -20 градусів за Цельсієм.



Причиною цього стане антициклон з півночі, який прийшов на територію України. Як повідомили в Укргідрометцентрі, з 28 по 30 листопада прогнозують суттєве зниження температури, пише ГК.

Найхолоднішою буде ніч з 30 листопада на 1 грудня. По всій Україні стовпчики термометрів опустяться до -10…-15°С, а на заході України та в Карпатах – до -20°С. В неділю, 2 грудня, вже трохи потепліє – вночі -18, вдень до -4. А за кілька днів температура й взагалі підніметься до +1.

“Вже з середи морози набирають обертів. Спочатку помірні, а до кінця тижня й міцніші. Не мерзніть, одягайтеся відповідно, будьте взаємно теплими”, – пише синоптик Наталка Діденко.

За інформацією від Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту, на горі Піп Іван Чорногірський швидкість вітру становить 11 м/с, а температура повітря -17 градусів. У періоди погіршення погодних умов любителям гірського відпочинку слід утриматися від туристичних походів у Карпати, адже за таких умов навіть досвідченим туристам дуже легко збитися з наміченого маршруту, втратити відомі орієнтири, опинитися у незнайомих і небезпечних місцях.

Крім того, 28 та 29 листопада у високогiр’ї Iвано-Франкiвської областi очікується помiрна снiголавинна небезпека – 1-2 рівень. Тож від походів у гори дійсно краще утриматися.

Читайте також:  З Івано-Франківська літатиме сім нових лоукост рейсів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.