facebook

Лікарі рятували немовля, яке проковтнуло натільний хрестик

Шестимісячна дівчинка з Миколаївського району проковтнула хрестик.



“Бабуся повісила над ліжечком дитини освячений хрестик як захист, — каже в коментарі газеті Експрес Віктор Іванців, лікар-ендоскопіст комунальної міської дитячої клінічної лікарні. — Така в них, каже, традиція. А немовля схопило цей хрестик і — до рота. Почало давитися на очах у мами. “Швидка” шпиталізувала дитину до нас. Урешті натільний хрестик завдовжки два сантиметри та завширшки півтора немовляті витягли під наркозом…”

Перед тим, каже лікар, семирічна дівчинка проковтнула металеву гривню.

Ховаючи велику монету від молодшої сестрички, старша запхала її до рота і раптом стала задихатися. Батьки намагалися самотужки врятувати доньку, але витягти з рота гривню їм не вдалося.

“Родичі проштовхнули монету в стравохід, а далі вона потрапила в шлунок, — розповідає подробиці випадку Віктор Іванців. — Рентгенівське обстеження виявило, що гривня вже навіть трохи окислилась. Самостійно вийти з організму монета не могла. Навіть коли її витягали, вона вклинилася в гирло стравоходу і ніяк не хотіла проходити далі. Довелося опустити назад у шлунок, замінити маніпулятор, змінити анестезію, і аж тоді двоетапна операція пройшла успішно”.

Читайте також:  Вагітна в 11: у Закарпатській області маленька дівчинка чекає на дитину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.