facebook

“Вичитала в інтернеті” та не слухала лікарів: Через халатність матері малюк підхопив смертельну інфекцію

В обласній лікарні в Боярці бореться за життя дворічний малюк, який підхопив смертельну інфекцію



Вже майже тиждень він в реанімації на апараті штучного дихання в стані штучної коми.

Це був єдиний спосіб припинити безперервні хворобливі судоми і запобігти загрозі зупинки дихання. Мама від правця сина не вакцинованих свідомо, а лікарів не слухала, хоча вакцини були. Що краще не вакцинувати до трьох років – вичитала в інтернеті.

Кирилу вкололи протиправцеву сироватку, але вона діє тільки на токсини в крові і безсила проти тих, що вже встигли проникнути в нервову систему. Прогнозів медики не роблять, кажуть тільки, що стан важкий – загроза смерті зберігається, якщо токсин викличе параліч серцевої мускулатури. Малюка планують тримати на апаратах щонайменше протягом трьох тижнів.

Правець – смертельна інфекційна хвороба, що вражає нервову систему і паралізує кінцівки. Що нею можна заразитися тільки через велику рану і пряме попадання землі, лікарі вважають не зовсім правильним. Тому що іноді досить буває навіть мікротравми, а збудник може бути на траві, на підлозі, в піску або транспорті.

За 2018 рік зафіксовано 17 випадків хвороби, один з них був смертельний. Інфекціоністи прогнозують збільшення випадків хвороби через людський легковажності і наполягають, що вакцинуватися потрібно як дітям, так і дорослим, останнім – кожні десять років.

Читайте також:  Окупант бомбив власну матір у Кременчуці: жінка попросила пробачення в українців (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.