facebook

“Дзеркальна відповідь”: Гройсман пропонує затримувати російські кораблі

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що щодо Росії потрібні дзеркальні заходи і закликав Євросоюз до більш жорстких санкцій проти неї.


Про це він розповів в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt, пише DW.

“Інцидент у Керченській протоці ” вкотре продемонстрував”, що РФ є “агресором і окупантом”, – наголосив Гройсман.

На його думку, щодо російської сторони необхідні дзеркальні заходи. Так, якщо Росія “незаконно затримує наші кораблі і відправляє до в’язниці наших військовослужбовців ВМС”, то слід “затримати російські судна”.

Також український прем’єр розкритикував “Північний потік – 2”, наголосивши, що цей проект “завдає шкоди не лише Україні, але цілому континенту”.

Раніше повідомлялося, що Трамп пригрозив Путіну ізоляцією через Україну. А сенат США одноголосно прийняв резолюцію, в якій засудив агресію РФ в Керченській протоці.

25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У Мережі з’явилося відео атаки.

За даними ВМС України, шестеро українських військовослужбовців отримали поранення. Московити ж кажуть, що внаслідок атаки в морі “отримали легкі поранення” троє українських військових. Також Росія захопила три українські військові катери.

26 листопада депутати Верховної Ради проголосували за введення воєнного стану на 30 діб від 14.00 26 листопада. Однак не в усій країні, а лише на території десяти областей, які межують із окупованим Кримом та невизнаним Придністров’ям.

27 листопада опублікували новий указ Президента про воєнний стан.

Читайте також:  Перший провал Дмитра Гройсмана

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.