facebook

Нововведення для українців: закордонний паспорт та ID-картку можна оформити за 10 хвилин не виходячи з дому

Поки що ця послуга доступна лише у Києві, де вона успішно працює вже майже місяць, проте незабаром нею можна буде скористатися і в інших містах.

За робочим столом, не виходячи з дому, Вікторія оформлює свій майбутній закордонний паспорт. Відтепер документи для отримання його й ID-картки можна заповнити онлайн на офіційному сайті, пише “24 канал“.

Для цього необхідно ввести номер ідентифікаційного коду, персональні дані, зазначте вік особи, для якої оформлюється паспорт, після того необхідно отримати QR-код, на якому прихована вся інформація, що заповнювалась. Дані не зберігаються на серверах Державної міграційної служби, все виключно конфіденційно. Паспорт можуть отримати громадяни віком від 16, проте наразі лише у Києві.




“Удома все це зробити набагато легше та зручніше, на все про все я витратила максимум 10 хвилин”
, – запевнила Вікторія.

Згодом з видрукованим QR-кодом вона прямує до міграційної служби, де працівники перевіряють дані. Після виправлення помилок, беруть відбитки пальців, зразок електронного підпису та роблять фото.

І після максимум десяти хвилин у кабінеті Вікторія вже поспішає у своїх справах. Відтак, з новою послугою українці витрачатимуть менше часу на оформлення документів і стояння у чергах. І це не єдині переваги.

Особа також отримує вичерпний перелік документів, які вона має подати.Це дуже важливий момент, тому що це виключає будь-які вимагання додаткових довідок безпосередньо в підрозділах, – сказав начальник управління комунікацій Державної міграційної служби Сергій Гунько.

Наразі послугою скористалися вже понад 700 українців.

Читайте також:  Нові стандарти. Українських водіїв чекає елітне нововведення. За що потрібно доплатити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.