facebook

У Франківську медики проведуть додатковий огляд людей з інвалідністю

В Івано-Франківську проведуть низку заходів до Міжнародного дня інвалідів, що відзначається 3 грудня, і додатково обстежать людей з інвалідністю.


За словами першого заступника директора департаменту соціальної політики Руслана Зелика, в Івано-Франківську налічується майже 13 тисяч людей з інвалідністю, що становить 5% населення міста, пише Західний кур’єр.

Зокрема, з міського бюджету на статутну діяльність товариств інвалідів виділили 221 тисячу гривень. Певним категоріям людей з інвалідністю з міського бюджету компенсують оплату житлово-комунальних послуг, виплачують компенсації на проїзд у транспорті та надають інші види соціальних допомог.

З нагоди Міжнародного дня інвалідів у Івано-Франківську проведуть низку різноманітних заходів. Відбудеться традиційний фестиваль “Повір у себе”, у школах проведуть урок доброти “Дивіться на нас, як на рівних”. Дітям влаштують “Подорож до країни Милосердя”, організують кінопокази. Також заплановані спортивні змагання, концерти, виставки.

Управління охорони здоров’я до 1 грудня має організувати відвідини лікарями усіх людей з інвалідністю, за потреби провести з ними так званий стаціонар на дому. Міська поліклініка №5 повинна поновити програму реабілітації, а поліклініка № 3 – провести додатковий медичний огляд на дому. Поглиблений огляд дітей з ДЦП проведуть лікарі дитячої поліклініки.

Перший заступник міського голови Микола Вітенко зазначив, що останнім часом у місті чимало зроблено для людей з інвалідністю у плані доступності.

“Діє комітет доступності. Представники громадських організацій інвалідів є у складі кожної комісії. У місті встановлено 200 пандусів, пішохідні переходи обладнані тактильною плиткою і звуковими сигналами, є доступні вбиральні, транспорт, пристосований для маломобільних груп населення. Потрібно і далі працювати в цьому напрямі, бо до стандартів Західної Європи нам ще далеко”, – сказав перший віце-мер.

Читайте також:  СБУ викрила механізм "накручування": за фейкову петицію до влади Івано-Франківська голосували "боти"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.