facebook

Українець тримає вдома півтори тисячі павуків-птахоїдів

Велетенські птахоїди поповнюють гаманець їхнього власника.



Знайомтесь: це — 28-річний Сергій Височанський, економіст за фахом, арахнолог за покликанням. Він за вісім років зібрав колекцію із півтори тисячі павуків-птахоїдів. Усі вони живуть в одній з кімнат його квартири, яка більшість часу зачинена на
замок, пише газета Експрес.

“У мене — лише велетенські павуки, — пояснює. — Найменший — як сірникова коробка, а найбільший — 25 сантиметрів завдовжки. Всі отруйні.

До речі, якось заходжу до кімнати, вікриваю пластиковий контейнер. І раптом один павук у мене на голові, інший на плечі. Розумію, що нервувати не можна. На щастя, обійшлося без наслідків”.

Пластикові контейнери, термошафа для підтримання температурного режиму, тераріуми для кормових комах — тарганів, паличників, борошняних черв’яків, — такий вигляд має кімната з павуками.

Навіщо Сергію все це, спитаєте? Молодий колекціонер каже, що павуки приносять йому чималі прибутки.

“До мене звертаються люди з різних країн, які цікавлять розведенням павуків, — каже Сергій. — Хтось за консультацією, хтось — за живим товаром. Ціни на моїх птахоїдів різні — від 50 до 5000 гривень за особину. Рідкісні види — дорожчі. За кокон з павучатами можна вторгувати до ста доларів. Іноді продам декілька штук і можу протягом місяця спокійнісінько жити без зарплати.

А ще я продаю опудала зі шкіри після линьки. Підсушую її — і в рамочку”.

Утримувати павуків, каже власник, нескладно. Сергій витрачає гроші лише на пластикову тару та кокосову стружку для підстилки. Кормових комах розводить у домашніх умовах. У копієчку влітає лише електроенергія.

“Павуки люблять тепло, — веде далі Сергій. — Оптимальна темепература для більшості — 25 градусів, для деревних — плюс 27. Якщо хочу пришвидшити процес линьки, трішки підвищую температуру та вогкість.

Читайте також:  7700 гривень за “розблокування” картки: телефонні шахраї продовжують видурювати у довірливих прикарпатців гроші

До слова, павуки можуть жити без їжі навіть місяць, а деякі види — і півроку”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.