facebook

Українці отримуватимуть підвищені платіжки за опалення: що потрібно знати кожному

Стало відомо, чому українці в платіжках побачили великі цифри за комунальні тарифи.


Як заявив експерт з питань енергетичної ефективності Святослав Павлюк, це пов’язано не тільки з підвищенням ціни на газ для звичайних споживачів.

За його словами, причиною величезних цифр в платіжках українців є також втрати в тепломережах, які повинні будуть оплачувати прості споживачі.

“Тарифи – не найважливіша складова. У населення з’являються проблеми, коли високі тарифи стикаються з високим споживанням газу”, – запевняє він.

Павлюк також заявив, що для населення важливе значення мають не самі тарифи, а цифри в кінцевих платіжках.

“Якщо суму в цій платіжці ми зменшуємо за рахунок споживання енергоносіїв, наприклад, зменшуючи тепловтрати в будинках, то платіжки не виростуть. Але при тих величезних тепловтратах, які у нас є, ми ніколи не виграємо війну за платіжки простим регулюванням тарифів. Так чи інакше, вартість енергоресурсів у всьому світі постійно збільшується “, – підсумував експерт з питань енергоефективності в коментарі журналістам.

Як повідомлялося раніше, Верховна рада вирішила, на які пільги можуть розраховувати українці в наступному році. 23 листопада Верховна Рада затвердила державний бюджет країни на 2019 рік.

По документу з початку нового року мінімальна зарплата підніметься, а більше 10 мільйонам пенсіонерів перерахують пенсії з 1 березня. Крім цього, бюджет передбачає збереження вже існуючих пільг.

На соціальні пільги Кабмін обіцяє виділити 177,6 млрд грн, а в Пенсійний фонд — частина бюджету 166,5 млрд грн. Міністр фінансів Оксана Маркарова каже, що депутати зареєстрували нові правки в бюджет, які могли б збільшити витрати в два рази.

Читайте також:  Олександр Шевченко розповів про те, що таке порох і як з ним боротися

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.