facebook

Коломойський зобов’язався побудувати нову модель українського футболу

Кандидат у президенти ФФУ Ігор Коломойський на конгресі Федерації представив свою програму дій у разі перемоги.




kolomoisky5

Після відеопрезентації програми, Коломойський взяв слово: “Моє висунення на цю посаду було викликане тим, що я був вкрай здивований, що 42 колективні члени ФФУ висунули одного кандидата. Мені це нагадало старі добрі часи, хоча ми почали жити по-новому. Тому після зняття кандидатів я прийняв рішення, воно було спонтнанним, подати свою кандидатуру на посаду президента ФФУ. У мене поки немає команди, але я зобов’язуюсь її швидко сформувати, якщо ви зробите мені честь і виберете президентом ФФУ.

Хочу зупинитися на кількох пунктах, які мене хвилюють, оскільки ми стоїмо під загрозою існування українського футболу. Ми бачимо, що коїться на Добнасі, в Криму, знаємо, що п’ять клубів еліти грають не на своїх стадіонах і кочують по містах і селах всієї країни. Не знаю, чи відомо вам, як себе почувають власники клубів, які повинні платити зарплату легіонерам у валюті з нинішнім курсом. Зараз йде не знаю, як назвати АТО, війна. Ми знаємо, скільки у нас поранених і я не знаю, наскільки це етично в такий час платити такі зарплати футболістам.

У нас є можливість все побудувати з чистого аркуша, взявши все найкраще. Для того, щоб це зробити, нам потрібно створити концепцію розвитку футболу. Якщо говорити бізнес-мовою, футбол – це вертикально інтегрована структура, вершина якої – професійний футбол. Я на жаль так і не почув, яка в нас модель розвитку футболу: експортна або імпортна. Якщо взяти сальдо, то у нас імпортна система развитку. Відбувається це тому, що дитячий футбол і масовий були в загоні.

Читайте також:  І нехай коронавірус зачекає: українські каноїсти показали, як готуються і смажать шашлики в Італії (фото)

Для розвитку футболу має бути конкуренція. Не може бути, щоб у одного клубу був бюджет 100 мільйонів, в іншого – 2-3. Вони не зможуть конкурувати. Тому зараз у нас є можливість побудувати нову модель розвитку футболу. Я зобов’язаний у разі обрання мене президентом побудувати нову модель українського футболу.

Повинен бути прийнятий максимальний бюджет клубів для УПЛ. Все, що хочеш платити вище 0 – віддай у ФФУ на розвиток юнацького та дитячого футболу. Як тільки різниця між бюджетом клубів зменшиться, ми отримаємо продукт, який дозволить заповнити стадіони і дозволить підняти популярність футболу”.

 

Шукайте деталі в групі Facebook