facebook

Скалічені в полоні: розповіли про стан українських моряків

Троє моряків, які були поранені під час атаки росіянами українських кораблів у Керченської протоці і захоплені в полон, мають осколкові поранення.


Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська з посиланням на члена Громадської спостережної комісії Москви з контролю за дотриманням прав громадян в місцях позбавлення волі Павла П’ятницького, пише “Громадське”.

Українські моряки знаходяться в лікарні слідчого ізолятора №1 по Москві, так званої “Матроської тиші”.

Повідомляється, що у двох військовослужбовців накладено гіпс, під час нападу РФ вони отримали осколкові поранення.

“Їм роблять перев’язку, ставлять крапельниці. Адміністрація ізолятора видала зимовий одяг і взуття, чисту постільну білизну… Якістю харчування поранені задоволені, претензій будь-яких до медиків санітарної частини ізолятора або інспекторам УФСІН Москви не мають”, – повідомила адвокат.

Василь Сорока, співробітник контррозвідки СБУ, який під час атаки РФ отримав осколкове поранення руки, знаходиться в одиночній камері.

Андрій Ейдер з осколковими пораненнями ніг – з двома сусідами по камері, які нібито допомагають йому виходити на прогулянку. Ейдеру також видали тростину.

Поранений Андрій Артеменко теж знаходиться в камері з двома сусідами, у нього осколкове поранення руки і пошкоджені білки очей.

“Відразу після надходження всі троє були оглянуті терапевтом, хірургом, невропатологом та інфекціоністом. Їм зробили ЕКГ, УЗД, взяли аналізи, а Артеменко 3 грудня додатково оглянутий офтальмологом… Стан усіх трьох пацієнтів головлікар лікарні оцінює як стабільний та задовільний”, – передала адвокат слова П’ятницького.

Читайте також:  На Дніпропетровщині 14-річний підліток наклав на себе руки після сварки з дівчиною

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.