facebook

Президент Литви: “Прапор цинічно окупованого Криму нестимуть на параді в москві”

«



Не можна піддаватися на шантаж агресора
, який, називаючи себе “переможцем і визволителем” Європи, розпочав нову війну проти України», – наголосила у розмові для Польської державної інформаційної агенції президент Литви Даля Ґрибаускайте у переддень 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Президент підкреслила, що російська агресія та пострадянський імперіалізм, які відроджуються, є найбільшою загрозою для нинішньої Європи, і сьогодні немає жодних підстав, аби накладені на Росію євросоюзні обмеження у найближчий час були скасовані.

«Після 70-и років мир і стабільність в Європі знову опинилися під загрозою. Ті, хто називає себе “переможцями та визволителями” Європи, розпочали нову війну проти суверенної держави і її незалежної волі вирішувати власну долю. Сьогодні на сході України вбивають людей, а прапор цинічно окупованого Криму нестимуть на параді у Москві».

Сьогодні, «як частина вільної та демократичної Європи, не можемо піддатися на шантаж агресора». «Не можна погодитися із підбурюваннями до нової війни та святкувати захоплення теренів України, дивлячись на показ вигравання м’язами російських військ, які йтимуть на московському параді», – сказала президент.

Президент Литви сказала, що «російська агресія та пострадянський імперіалізм відроджуються і є найбільшою загрозою для сьогоднішньої Європи». Як підкреслила, Росія не зробила висновків з ІІ світової війни.

«Росія сьогодні порушує післявоєнну архітектуру безпеки, загрожує знищенням миру та європейської свободи народів, намагається шантажувати і поділити країни Європейського Союзу», – зазначила вона.

«Сьогодні ми не можемо закрити очі та ігнорувати ситуацію із безпекою в регіоні», – наголосила вона, зазначаючи, що Росія продовжує агресію проти України і відверто демонструє свою військову міць щодо своїх сусідів – Балтійських та Скандинавських країн.

Читайте також:  Через що загине людство: футуролог назвав ймовірні сценарії

На думку президента Литви, «порозуміння з Мінська не діють». Як зазначила, Україна здійснила багато кроків у напрямку впровадження в життя домовленостей, а в той самий час російські війська разом зі своїми колабораціоністами, продовжують порушувати режим перемир’я.

«Тому я не бачу підстав, аби санкції проти Росії можна було б скасувати в червні», – підкреслила Ґрибаускайте.

Джерело – http://www.polradio.pl/5/38

Шукайте деталі в групі Facebook