facebook

Гори снігу та сильний мороз: Синоптики застeрегли українців про серйозне погіршення погоди

В Україні 12 і 13 грудня очікується значне погіршення погодних умов через переміщення на територію країни південного циклону, пише OBOZREVATEL

Як повідомляє прес-служба Укргідрометцентру, прогнозуються снігопади з висотою снігового покриву до 20 см і хуртовини.

Зокрема у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській областях 12 грудня будуть сильний сніг із налипанням мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, приріст снігового покриву — 12-20 см.

У Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях очікуються сильні опади, переважно у вигляді дощу.

13 грудня в Україні, крім східних областей, вночі помірний, удень — невеликий сніг, на дорогах — ожеледиця.




“Такі погодні умови можуть призвести до часткового порушення руху транспорту на автомобільних дорогах північних та центральних областей (2 рівень загрози — “жовтий”)”,
— попередили у Мінінфраструктурі.

Як повідомляється на сторінці “Сніголавинна ситуація в Українських Карпатах” у Facebook, 13 грудня у результаті проходження по території Карпат південного циклону очікуються опади у вигляді снігу. Приріст снігового покриву становитиме до 10 см.

За прогнозами синоптиків, на Новий рік в Україні очікується легкий мороз і густий сніг. З 28 по 31 грудня температура впаде до 4-6 градусів нижче нуля.

Читайте також:  Осінній дощ та прохолода: прогноз погоди

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.