facebook

У Польщі фермери перекрили важливу автотрасу, вимагаючи ввести мита на товари з України(фото)

У Польщі фермери влаштували блокаду великої міждержавної магістралі, вимагаючи ввести мита на українські сільгосптовари. Затор розтягнувся на п’ять кілометрів, в пробці опинилися тисячі машин, пишуть “Факти”.



Як пояснювали протестувальники, аграрний сектор Польщі страждає від товарів-конкурентів із сусідніх країн, тому необхідні мита для захисту національного виробника.

Учасники акції висунули вимогу про спеціальне маркування продуктів харчування – міткою в кольорах прапора країни-виробника. Вважається, що з такою міткою покупцям буде легко відрізнити продукти внутрішнього виробника від імпортних.

Серед інших вимог протестуючих – відшкодувати їм збитки, завдані через африканську чуму свиней.

На дорозі були розкладені свинячі голови, як нагадування про те, яких збитків зазнає тваринництво від небезпечного захворювання.

Після декількох годин протесту траса була розблокована, але аграрії не виключають, що знову повторять акцію на магістралі А2, що з’єднує Польщу з Німеччиною.

На претензії водіїв протестувальники відзначали, що вони хочуть бути почутими, а протестами на власних фермах такого ефекту не досягти.

Читайте також:  Назад у 90-ті: рекетири не дають життя прикарпатському чемпіонові світу зі сноубордингу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.