facebook

З’явилися деталі жахливої історії про 7-місячну дівчинку, яку батьки “лікували” пивом

Для дівчинки патрульні викликали “швидку”, яка забрала дитину в 19-у лікарню Харкова.

З’явилися нові подробиці в історії 7-місячної дівчинки, яку батьки поїли пивом, щоб “вона не волала”. Лікарі підтверджують, що горе-матір була п’яна, передає сайт Vgorode.

“Вона насилу могла назвати місце проживання й своє прізвище. Дитинка оглянута. Є ознаки вірусної інфекції. Не тяжкі, середньої тяжкості. Дитина брудна, запущена. Одягнена за сезоном, одяг начебто відповідав сезону. Зараз проходить обстеження, буде отримувати лікування відповідне до з’ясування обставин”, — говорить головлікар Харківської міської дитячої клінічної лікарні №19.

За її словами, тепер дівчинка забезпечена всім необхідним. Але мати дівчинки поки не приходила до лікарні.

“До цього часу мати не з’явилася. Мені важко оцінювати, про що можна говорити, якщо її не цікавить доля дитини або у неї просто стан такий, який не дозволяє їй зараз прийти. Вона може з’явитися й через день і через два, як це зазвичай буває. До цього не можна звикнути ніколи, тому що найбільше страждають діти від недбалості батьків. Вони все вирішують проблеми, у батьків проблеми, але в першу чергу від цього страждають діти. Ось це найстрашніше. І ще один момент, що діти у нас перебувають тривалий період часу. Тому що вирішити їхню подальшу долю — це тривалий період. Фактично, у мене діти тут живуть”, — стверджує головний лікар.

З початку року аналогічних випадків у лікарні — близько півсотні. Такими дітьми опікується служба у справах дітей.

Дівчинка, яку мама “лікувала” пивом, вже отримала статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

За інформацією служби, горе-матір живе у Лозовій, їй 33 роки.

“Вона дала свідчення поліції, що тут вона перебувала тимчасово, приїхала до когось в гості й щось подібне. Але ми не слідчий орган, я думаю що поліція та ювенальна превенція, яка теж вже підключена й теж проводить свої слідчі дії, тобто це їхня парафія. Зараз ми на телефоні з Лозовою, там перевіряють її чинну реєстрацію. Ми з’ясовуємо, чи потрапляла вона в поле зору структур, причетних до роботи з дітьми раніше. Скільки у неї дітей, може, в неї ще є діти, де її родичі, де бабусі й дідусі цієї дитини. Тобто тут ведеться комплексна перевірка”, — розповів “Харьковским известиям” начальник управління служб у справах дітей Олександр Малько.

Читайте також:  Родини з новонародженими не зможуть отримати підтримку від держави - "пакунки малюка"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.