facebook

П’яний франківець пробив шини восьми автомобілів та порізав перехожого

Івано-Франківський міський суд виніс вирок чоловікові, який пробив шини восьми автомобілів та порізав перехожого.



25 серпня 2018 року 42-річний чоловік перебував в нічному клубі “Ельдорадо”, де вживав багато алкоголю. Після конфліктної ситуації він пішов додому, взяв з кухні ніж та дерев’яну палицю, і близько 06:00 прийшов у двір будинку №93а по вулиці Незалежності.

Там він побачив легковий автомобіль Mercedes-Benz E220, після чого своїм ножем пробив всі чотири шини легковика. Далі, перейшовши у двір сусіднього будинку №87, чоловік по черзі пробив шини припаркованих автомобілів BMW X5, Ssangyong Rexton, Hyundai Azera, Skoda Octavia, Infiniti FX35 та Renault Megane.

Далі хуліган, тримаючи в лівій руці ніж, а в правій руці дерев’яну палицю, пішов у центр міста. Йдучи по “стометрівці” попри кафе “Япона хата”, він побачив перехожого. Між ними виник конфлікт, і нападник вдарив чоловіка ножем у груди. На щастя, рана виявилась неважкою – ніж не проник у грудну клітку та не пошкодив життєво важливі органи.

Потім, біля відділення банку “Райффайзен Банк Аваль”, що по вул. Незалежності, 19, п’яний хуліган пробив чотири шини ще одного автомобіля BMW X5, незважаючи на зауваження перехожих. Далі він втік в напрямку вулиці Грушевського – але люди викликали поліцію, і правоохоронці швидко затримали зловмисника.

Під час судового процесу затриманий зізнався у скоєних злочинах, сказавши, що тієї ночі в клубі “Ельдорадо” в нього виникла конфліктна ситуація, після якої він озлобився. Будучи п’яним, чоловік взяв з дому кухонний ніж та дерев’яну палицю, з якими здійснив пошкодження шин автомобілів та наніс тілесні ушкодження випадковому перехожому, який хотів припинити його протиправну діяльність.

Читайте також:  У Європі визначили найщасливіші країни ЄС

В ході слідства з’ясувалось, що чоловік – неодружений та непрацюючий, з середньою освітою, вже притягався до кримінальної відповідальності, а також є учасником АТО згідно довідки військової частини В4745. Експертиза встановила, що на момент скоєння злочинів він перебував у стані гострої алкогольної інтоксикації.

11 грудня Івано-Франківський міський суд, вивчивши всі обставини справи, виніс у ній вирок. Хулігана засудили до трьох років за гратами. Він також повинен буде сплатити державі понад 10 тисяч гривень – вартість експертиз по справі, а одному з потерпілих, який подав цивільнний позов – 8600 гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.