facebook

Не став терпіти: Усик зробив відверте зізнання через свої слова про захист Лаври

Чемпіон світу з боксу Олександр Усик прокоментував висловлювання на свою адресу, після заяви про те, що в разі спроби захоплення Києво-Печерської лаври, боксер готовий стати на захист ченців.


Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це він заявив на VI Церемонії нагородження “Діти – майбутнє нації”, яка відбулася 14 грудня в Національному оперному театрі.

“Ви знаєте, що у мене дуже багато однодумців. Дивіться, якщо хтось говорить, що хоче зробити боляче комусь, ви не будете захищати слабкого? Так, це здорова людина має робити. Це нормально.

Якщо ви йдете по вулиці, і побачите, що хтось когось б’є, ви маєте стати на захист, тому що це байдужість, якщо ви не зробите цього”, – зазначив український чемпіон.

Водночас він пояснив свою позицію щодо УПЦ МП.

“Чому, якісь радикально налаштовані люди, повинні йти кудись і щось забирати? Де взагалі поліція буде в цей час? Де взагалі закон? На чиїй стороні вона буде? Природно, я стану на бік свого дому, своєї віри”, – наголосив чемпіон світу.

Додамо, що в той же день в рамках програми, предстоятель УПЦ МП Онуфрій вручив церковні нагороди боксеру Олександру Усику, рок-музиканту Олегу Карамазову і телепродюсеру Владиславу Багинському.

Боксер Олександр Усик отримав з рук Онуфрія орден преподобного Іллі Муромця 1 ступеня.

“Нам даються знаки від Всевишнього, і коли ми починаємо їх бачити – тоді все добре в нашому житті. Талант – це таке гучне слово … Один відсоток таланту, дев’яносто дев’ять відсотків копіткої праці в залі або в іншому місці – діяльністю ви займаєтеся. Працювати і працювати … і молитися. І тоді все вийде”, – розповів боксер.

Читайте також:  Мчав за власною смертю: Моторошна ДТП забрала життя чотирьох людей

Також нагородили Владислава Багінського – орденом Нестора літописця 1 ступеня.

Олег Карамазов отримав від Онуфрія грамоту “за старанні труди на славу Святої Церкви”, видану міжнародної громадської організації “День Хрещення Русі”, керівником якої він є. Також організація отримала пам’ятний знак рівноапостольного князя Володимира.

“Важливо православній людині прислухатися до себе внутрішнього і тоді ти зрозумієш, хто ти. Якщо молитися – ти знайдеш сили на ту роботу, на яку тебе Господь і батьки благословляють. Любіть дітей, любіть свої сім’ї. Любові! Амінь!” – сказав Карамазов.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.