facebook

Українці у захваті: Притула видав сміливу заяву про створення Православної церкви

Шоумен Сергій Притула привітав українців зі створенням Православної церкви України.



Свої думки він висловив у Facebook. Подаємо його слова в оригіналі.

“Вчора вів благодійний вечір Українського Католицького Університету. Збирали кошти на стипендії студентам. Скільки мільйонів зібрали – це вже інше питання. Мене просто до щему в серці пройняло, коли патріарх УГКЦ Святослав Шевчук, привітав усіх присутніх із появою Православної Церкви України, весь зал стоячи влаштував довготривалу овацію цій новині!

Воістину вчора був день коли раділи і православні, і католики, і протестанти, і мусульмани, і юдеї, і атеїсти. Сумно було тільки одній конфесії. Але кого тепер цікавлять емоції “раскольників”

І окрема подяка Філарету за проявлену мудрість не претендувати на очільництво в УПЦ (так-так, цю абревіатуру тепер ми теж можемо сміливо вживати). Ваше ім’я, Святійший, вписано великими літерами у історію України!

Браття і сестри, щиро вітаю вас! Епіфанію – мудрості та стійкості. Все тільки починається!

Додамо, що під постом Сергія розпочалася жвава дискусія, одна вже дещо на іншу тему.

Зокрема одна із користувачів соцмережі звернулася до шоумена з таким питання:

“Пане Сергію,Ви маєте не тільки гострий язик, а й гострий розум. Скажіть, як нам простити Росію? Господь говорить, щоби прощали ворогів своїх. Німеччину простили за спустошину Європу. А Росію як простити за вкрадений Крим, за сплюндрований Донбас, за тисячі людських життів?

Напевне треба спитати у воїнів,що стояли і стоять на передньому краї, у матерів, що схоронили своїх дітей та у двадцятирічних хлопчиків,які залишилися без рук та ніг.Треба прощати,але як??? Де ж поставити кому, пане Сергію?

На такий коментар Сергій одразу дав відповідь – цитуємо:

Читайте також:  Шоумен назвав політиків, з яких ніколи не насміхався Зеленський

“Німеччина пройшла дуже болісний процес денацифікації. Це великий комплекс робіт над зміною свідомості людей, над побудовою нової системи цінностей, це публічне покаяння народу, репатріації. Боюсь, наші сусіди до цього ніколи не доростуть в силу різних причин. Тому пропоную розрулювати питання “прощати/не прощати” в індивідуальному порядку. Думаю, що для мого покоління і для покоління наших дітеї, з цим питанням все максимально зрозуміло. Хай запхають собі свої вибачення в одне місце, – прокоментував гуморист.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.