facebook

Новостворену Православну церкву України офіційно визнали у Ватикані

Православну церкву України визнав Папа Римський



Офіційний Ватикан визнав Православну церкву України, яку було створено під час об’єднавчого Собору, й її предстоятеля, митрополита Епіфанія.

Про це у Facebook повідомив колишній речник УПЦ Київського патріархату, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Зокрема, Ватикан на своєму офіційному порталі оприлюднив новину про обрання Епіфанія намісником автокефальної Православної церкви України.

«Він бере на себе звання митрополита Київського і всієї України. Очікується, що він планує поїхати до Стамбулу наступного місяця, щоб отримати указ, який називається «томос», від Константинопольського Вселенського патріархату, який офіційно санкціонуватиме Українську православну церкву в автономії або «автокефалії», — йдеться у повідомленні Ватикану.

Як наголосив Євстратій (Зоря), це фактично означає, що нову українську Церкву визнали.

«Офіційно Католицька церква не здійснює якогось церковного акту визнання нової автокефалії, однак фактично поширення цієї новини є сигналом для всіх, хто ще має сумнів, в тому числі у Помісних церквах: дипломатія Вселенського Патріархату перемогла московські потуги», — сказав владика.

Читайте також:  Цієї неділі на Прикарпаття завітає Блаженнійший Патріарх Святослав

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.