facebook

Журнали “Перевал” і “Дзвіночок” можуть закрити через роздержавлення

Редактори журналів “Перевал” і “Дзвіночок” звернулися до облради з проханням підтримати їх фінансово на наступний рік.


Як пояснив на засіданні комісії обласної ради редактор журналу “Перевал”, без фінансування з обласного бюджету, обидва часописи припинять існування, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

“Я хочу висловити прохання від двох редакцій і попросити про фінансування, щоб ці часописи не припинили своє існування. Я переконаний, що депутати не зацікавлені, щоб найкращі часописи України припинили своє існування за їх каденції. Журнали самі не виживуть, бо це великі кошти. Тому прошу виділити кошти з резервного фонду на наступний рік для наших журналів”, – звернувся редактор.

Втім, директор департаменту фінансів ОДА Ірина Мацькевич, пояснила, що передбачити фінансування в бюджеті вже не можливо, адже обидва часописи вже роздержавлені. Тому потрібно шукати інший механізм.

У свою чергу голова обласної ради Олександр Сич підтвердив, що згідно з законом облрада вийшла зі співзасновників, тому фінансувати їх уже не можна.

“Я не знаю, як тут діяти. Треба знайти легальний шлях. Втім пораджу вам займатися промоцією і передплатою журналу. Пригадую, коли я працював в Уряді, в мене вимагали прийняти закон про роздержавлення ЗМІ. Я попереджав, що так буде, а мені кричали, що має бути демократія. От вам демократія. Комунальні – це не державні видання, тут немає монополії. А тепер багато газет, журналів в області закриються”, – сказав голова.

У підсумку голова комісії доручив департаменту фінансів підготувати пропозиції, як можна фінансово підтримати ці журнали.

Читайте також:  В Україні влaду узyрпyвали семеро людей – Леонід Швець(відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.