facebook

Українців не пускають за кордон: “Новорічні свята під загрозою”

Українців напередодні свят не пускають за кордон. Сотні фур кілька діб в очікуванні, водії досі без сну та їжі, пише Znaj.

На кордоні з Угорщиною в результаті ажіотажу перед святами утворилися довжелезні черги, у людей закінчилася їжа і вода, але відволіктися на покупку не можуть: бояться втратити шанс поїхати.

Більшість з них скаржаться, що вже тривалий час чекають пропуску без сну. Кілометрові черги фур зібралися перед КПП “Тиса”, водії не можуть оформити документи вже кілька днів поспіль.

У ДФС кажуть: за останні 2 доби оформили понад 500 вантажівок і відзначають: скупчення традиційне перед святами.

Цікаво, що недавно в обласній адміністрації провели нараду з приводу перетину кордону на свята. Як відомо, щорічно з середини грудня пасажиро-транспортний потік через держкордон збільшується в кілька разів. В першу чергу через повернення додому на свята тисяч заробітчан, які переважно їдуть автобусами і мікроавтобусами.



Однак є серед них і ті, хто користується власними авто на іноземній реєстрації, переміщення яких через кордон у зв’язку з прийняттям відповідного закону може викликати ускладнення.

“З метою забезпечення громадського порядку та громадської безпеки поліція збільшить кількість патрулів у прикордонні і всіляко сприятиме безпеці людей, які перетинатимуть державний кордон України в межах Закарпаття. На сьогодні відомства працюють в посиленому режимі, мають спільне бачення дій у разі прогнозованих ускладнень в пунктах пропуску та закликають людей дотримуватися правил перетину кордону“, – повідомили чиновники.

Читайте також:  Опитування: Українці готові проголосувати за вступ до НАТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.