facebook

Батьки з Прикарпаття повертають отримані від держави бебі-бокси

На розрекламовану допомогу від уряду батькам на Прикарпатті довелося чекати понад три місяці. За цей час кількість пакунків, які мали завезти в область, сягла майже трьох тисяч.

“Нам надійшли дещо оновлені пакунки, з удосконаленим вмістом. Зокрема, підгузники в наборі вже двох розмірів і від кращого виробника”, — каже Степан Микицей, заступник директора департаменту соцполітики ОДА.

За його словами, аби отримати цей пакунок, батькам необхідно самим звертатися до управлінь соціального захисту за місцем проживання. Здебільшого, працівники управління попередньо телефонують та повідомляють, що пакунок чекає свого власника. Приходити по нього потрібно з паспортом та ідентифікаційним кодом, пише Фіртка з посиланням на газету Експрес.

Та подарунку від Гройсмана радіють далеко не всі. Не дивно, адже ті, хто народив ще у вересні (а саме тоді й почала діяти програма), точно не чекав до грудня на ковдру чи пелюшки.

“Думаю, не забиратиму той пакунок, — каже Тетяна Бірч-Петерсен, яка ще 24 вересня в обласному пологовому народила хлопчика. — Мені нічого звідти вже не знадобиться. Одяг вже буде малий (син, очевидно, виріс), підгузники — теж, а такі дрібнички, як термометр і ножиці, я вже давно купила сама”.

Інша матуся, калушанка Оксана Мусійчук, у той же день, коли отримала пакунок, більшість речей подарувала. Опублікувала пост у соцмережі з пропозицією віддати речі безплатно.

“Залишила собі одну пачку підгузників, дві — повзунців, шампунь і вологі серветки, — розповідає вона. — Все інше у нас або вже є, або замале”.

Нагадаємо, що бебі-бокси або пакунки малюка – це одноразова допомога на кожного новонародженого, ухвалена урядом з метою збільшити народжуваність в Україні.

Читайте також:  Експерти підрахували, коли економіка України вийде на докризовий рівень

Це коробка, яка міститиме необхідні для малюка речі (пелюшки, підгузки, чоловічки, ковдри тощо). Такі бокси зможуть отримувати п’ять категорій сімей, які зареєстровані в Івано-Франківську. Зокрема, це для дітей, які народились в сім’ях учасників АТО, коли народилася двійня, трійня, коли в сім’ї є п’ятеро і більше дітей. Крім того такі бокси отримуватимуть молоді сім’ї, де обоє батьків студенти до 21 року.

Видачу бебі-боксів мали розпочати з 1 вересня, але на ділі видавати українкам пакунки почали лише з середини вересня. Наприкінці літа уряд вніс зміни у відповідну постанову: прописали, що бебі-бокси видаватимуть не пізніше 30 днів від народження.




Довідка:

У 1939 році фінський уряд почав унікальну традицію. Всім вагітним жінкам видавали коробку з набором найнеобхіднішого на перший час одягу для дитини, постільною білизною та іграшками, а сама коробка використовувалась як дитяче ліжечко. Сенс всього цього – дати дітям однакові стартові позиції в житті незалежно від статусу їх батьків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.