facebook

Долинська ОТГ завершує процес об’єднання

32 об’єднана територіальна громада на Івано-Франківщині отримала висновок облдержадміністрації.


Про це повідомляється на сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації.
Долинська міська рада завершує процес об’єднання з чотирма суміжними сільськими радами. А отримання висновку ОДА відкриває шлях до проведення фінальних сесій рад усіх суб’єктів об’єднання та скерування документів, для призначення перших виборів.
Як зазначає міський голова Долини Володимир Гаразд, який був ініціатором об’єднання, фінальні сесії планують провести до кінця року.

У розпорядженні голови облдержадміністрації, яким затверджений висновок, йдеться що проекти рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Долинської міської ради, Малотур’янської та Солуківської сільських рад Долинського району, а також Грабовської та Лоп’янської сільських рад Рожнятівського району відповідають вимогам закону.

«Долинська ОТГ стане третьою міською громадою на Прикарпатті і третьою ОТГ в нашій області, до складу яких входять села із суміжних районів. Громада має прекрасну ресурсну базу, високу фінансову спроможність та хороший туристичний потенціал. Окрім того, є чималий досвід реалізації розвиткових проектів та ініціатив у сфері енергоефективності», – вважає радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максим Чопей.

Читайте також:  У Долині 18-річний юнак зарізав 69-річного чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.