facebook

У поляків залишився рік, щоб зберегти українців

44 % роботодавців оголосили про свої плани підвищити заробітну плату впродовж наступних шести місяців.

2019 року польські роботодавці будуть більш схильні підвищувати заробітну плату, ніж збільшувати зайнятість. На щастя для польських компаній, Німеччина відкриється для фахівців із України лише 2020-го. Про це у четвер, 27 грудня, пише варшавська газета Rzeczpospolita.

2019 року прогнозують найнижчий рівень безробіття в сучасній історії Польщі та найвищий рівень зростання заробітної плати. Грудневе опитування соціологічної агенції CBOS засвідчило, що поляки зараз менше відчувають ризик втратити роботу. Таким було 18 % проти 23 % місяцем раніше.

Згідно з листопадовим опитуванням агенції з працевлаштування Randstad, рекордні 44 % роботодавців оголосили про свої плани підвищити заробітну плату впродовж наступних шести місяців. А близько 33 % заявили про збільшення кількості працівників. Марек Голішевський, президент Business Centre Club, заявив, що «ринок праці може спати спокійно, тому що бізнес все ще шукає працівників».


Це хороші новини для тих польських компаній, які остерігалися відпливу тисяч українців за Одер 2019 року. Тепер варто вдатися до заходів, які заохотять працівників зі Сходу залишатися в Польщі якнайдовше.

«Ми повинні зосередитися на лібералізації міграційної політики, зокрема, на збереженні тих мігрантів, котрі працюють і сплачують податки в Польщі»,
— наголосив Анджей Коркус, президент агенції EWL.

Наразі невідомо, чи буде змінена імміграційна політика польської влади, щоб спонукати іноземців працювати в Польщі тривалий час. Але без цього польська економіка не виживе.

Читайте також:  Екс-дівчина Богдана в яскравому вбранні відкрито фліртує з Ківою (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.