facebook

Опера франківських композиторів потрапила в ТОП-10 найкращих у світі

Оперу-реквієм IYOV визнали одним із найкращих музичних перформансів світу. Її включили до топ-10 постановок міжнародного конкурсу Music Theatre NOW.

Вистава формації NOVA OPERA і режисера Влада Троїцького під назвою «Йов» була високо оцінена критиками за нестандартний та «оригінальний підхід до існуючих форм», передає Укрінформ.

«Творці опери «IYOV» найбільш чесно та глибоко з погляду музики переглядають класичну форму ораторії та реквієму. Постановка розвивається в дусі спільності та чистої віри у силу трансформації людського голосу», – підкреслив член журі, бельгійський драматург Кристіан Лада.

Фахівці конкурсу Music Theatre NOW помітили, що артисти успішно пов’язали локальний контекст зі світовими тенденціями. «Ми віримо, що митці перевизначать і розвиватимуть жанр музичного театру через свої експерименти. Водночас серед представлених 436 творів ми шукали ті, в яких застосовано нові творчі ідеї та відбувається взаємодія з аудиторією. Ми вивчали», – заявили журі.


Прем’єра «IYOV» відбулась у 2015 році на фестивалі ГогольFest. Музику до неї написали івано-франківські композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко. Оперу тепло прийняли на сценах Парижа, Роттердама, Копенгагена, Відня, Гданська, Скоп’є та Нью-Йорка.

Раніше AEROPHONIA показала, як з літака можна витягти дивовижну музику. Артисти NOVA OPERA створили постдраматичну оперу, об’єднавши сонорику авіа-турбіни з грегоріанськими хоралами, монгольські колискові та тріп-хопові ритми.

Читайте також:  В Івано-Франківську біля пішохідного переходу “Мерседес” в’їхав “Мітсубіші”, поки той пропускав людей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.