facebook

В Івано-Франківську узбек жорстоко побив голову Всеукраїнського братства ОУН-УПА

Стан 71-річного Богдана Боровича надзвичайно важкий. Чоловік перебуває в лікарні, де йому мають робити операцію.

Про це інформує сектор комунікації ГУ Нацполіції області.

Подія трапилася 27 грудня в Івано-Франківську.

“Близько 19:30 на вулиці Богдана Лепкого 21-річний хлопець вчинив конфлікт із двома пішоходами. Він, будучи напідпитку, підбіг до невідомих йому осіб і почав ображати. Після цього жінку штовхнув у сторону, а чоловіку умисно наніс удар кулаком в обличчя. Після цього потерпілий впав на землю, а зловмисник продовжив наносити удари кулаком в голову. Коли нападник намагався покинути місце події, то небайдужий громадянин і поліцейський, який у цивільному проходив поруч, наздогнали і зупинили його”



, – йдеться в повідомленні Нацполіції.

Зазначається, що подія сталася біля офісу Всеукраїнського братства ОУН-УПА. Потерпілим виявився 71-річний голова Братства і голова обласного проводу Конгресу Українських Націоналістів Богдан Борович.

Постраждалого було госпіталізовано з діагнозом: забій головного мозку, крововилив і перелом кісток лицевого черепа.

Нападником виявився 21-річний прикарпатець, який є уродженцем Узбекистану, але начебто “все життя проживає в Україні”. Він підозрюється в умисному тілесному ушкодженні середньої тяжкості. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу, тривають слідчі дії.

Правоохоронці оголосили підозру зловмиснику за ч. 1 ст. 122 ККУ (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров’я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину, – карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Журналістка Жанна Шевченко-Титаренко на своїй сторінці у Facebook зазначила, що стан Богдана Боровича є дуже важким, оскільки травми завдавалися предметом, схожим на металевий. Поруч з потерпілим перебуває секретар братства ОУН-УПА Марія Солодчук.

Читайте також:  В Івано-Франківську ТВК прийняла протоколи зі 108 дільниць. Переміг Руслан Марцінків

Жанна Шевченко-Титаренко також оприлюднила текст офіційного звернення Всеукраїнського братства ОУН-УПА до громадян України та відповідальних працівників правоохоронних органів.

“Члени Конгресу Українських Націоналістів, воїни ОУН-УПА, всі представники патріотичних сил розцінюють факт побиття лідера національно-патріотичного руху України як виклик та супротив з боку антинародної коаліції олігархічних угрупувань активній життєвій позиції Богдана Боровича, яка повсякденно спрямована на подолання масової корупції та побудови і утвердження громадянського суспільства в Україні”, – йдеться у документі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.