facebook

Свиня любить оптимістів!

Про символ прийдешнього Нового року та традиції його зустрічання.

За китайським календарем, символ 2019-го — Жовта Земляна Свиня, пише газета Експрес. Згідно зі східними віруваннями, ця тварина, завдяки своїй терплячій натурі, принесе усім позитивні зміни в житті. Особливо сприятливий цей рік для працьовитих, щирих людей та оптимістів.

— Свиня — символ плодючості й достатку. На Сході її поважали здавна, — каже Сергій Солдатов, психоаналітик, проректор Південно-Східного Інституту психоаналізу. — Наприклад, єгиптяни зображали богиню неба Нут як свиню. Ця тварина була покровителькою материнства в стародавній Месопотамії. В індуїзмі свиню досі шанують як джерело життя і родючості. Є легенда, що бог Вішну (верховний бог в індуїзмі) в образі кабана вбив демона й врятував землю.

У сучасному Китаї чи не в кожному помешканні тримають фігурки свинки, адже ця тварина — ще й символ багатства. Навіть прізвисько “свиня” у країні не вважається образливим — так китайці називають багатих і лагідних людей.

— Якому одягу надати превагу в новорічну ніч, згідно зі східними традиціями?

— Оберіть вбрання у жовтих, бежевих тонах, — радить Ірина Федоренко, майстриня із фен-шуй, китайського вчення про гармонію людини та Всесвіту. — Наряд доповніть вкрапленням червоного: жінки можуть одягти пасок такого кольору чи намалювати губи червоною помадою. Чоловікам до жовтої чи кремової сорочки підійде червона краватка.

— Як щодо прикрас?

— Традиція каже, що свиня любить золото. Тож такі прикраси не будуть зайвими. Якщо ж одягатимете біжутерію, то вона має бути “під золото”. Чоловікам раджу взяти до сорочки запонки з червоними камінцями.

— Як прикрасити ялинку?

— Згідно з традицією, основними на новорічному дереві мають бути жовті, золотисті кулі. Допоміжними — білі та червоні. Можна використати горішки та жолуді, пофарбовані у золотистий колір або обгорнуті золотою фольгою. Також Свині сподобаються шоколадні цукерки на ялинці — особливо з курагою, чорносливом, фініками.

Читайте також:  Козаки, мушкетер, пекар, людина-земля: чим дивував Фестиваль живих скульптур (ФОТО)

— А як щодо фігурок свинок?

— Так, вони — теж чудовий елемент декору, адже Свиня любить, коли її хвалять і прославляють. Повішайте на святкове дерево також гроші (справжні чи шоколаді монети), бо Свиня — марнотратка. В ідеалі це повинні бути гроші різних країн — тоді у 2019-му, згідно з прикметами Сходу, матимете ресурси і на життя, і на подорожі.

— Чим прикрасити помешкання?

— Раджу оздоблювати золотистим дощиком, блискітками. Розкладіть у помешканні мандарини та інші цитрусові — вони актуальних для року Свині кольорів. Згідно з традиціями, це допоможе привабит матеріальну стабільність. Будуть доречні жовті, золотисті свічки — як символ процвітання. Запалюючи їх, не забудьте загадати бажання.

— Що поставити на стіл?

— Основний акцент зробіть на свіжі овочі. У мисочку насипте трохи злакових — пшениці, жита тощо. Приготуйте м’ясо, але не свинину. Обов’язково поставте на стіл гриби, Свиня дуже любить їх.

Насамкінець додам, що Свиня — сімейна тварина, а тому додасть особливого успіху тим, хто цінує і любить своїх рідних. Зберіть за святковим столом рідних людей. Якщо ж нема такої можливості, то обов’язково зателефонуйте до них або напишіть повідомлення у новорічну ніч.




Світлана ОЛІЙНИК, Ірина КОНТОРСЬКИХ, Марина МОРОЗ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.