facebook

Джемілєв розповів, як повернути Крим

Політик ще раз нагадав про положення Будапештського меморандуму.



Народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що у процесі деокупації Криму наступною метою стане створення платформи для повернення півострова на базі Будапештського меморандуму.
Про це повідомляє Укрінформ.

“Наша наступна мета – створення платформи для повернення Криму на базі Будапештського меморандуму. Будемо продовжувати роботу в цьому напрямі”, – сказав лідер кримськотатарського народу.

За його словами, це питання вже порушуватися в розмові з американськими конгресменами: “Вони знаходять такий підхід розумним і запропонували направити їм наше звернення, а також іншим країнам – підписантам Будапештського меморандуму, в т.ч. Китаю і Франції, попри те, що вони приєдналися пізніше”.

Політик ще раз нагадав про положення Будапештського меморандуму.

“Адже в меморандумі чітко говориться, що в обмін на відмову від ядерної зброї нам гарантують територіальну цілісність і безпеку. Де ці гарантії? Росія, як і передбачалося, категорично відкидає створення такої платформи. Це не так важливо. Нехай спочатку вони відмовляються, не беруть участі, але нехай така платформа існує. І якщо будуть прийняті досить жорсткі санкції, думаю, Росія поступиться”, – переконаний Джемілєв.

Він так само зазначив, що не раз говорив: окупації Криму могло і не статися, якби на окупацію Росією частини території Грузії свого часу відреагували подібним чином.

Зазначимо, що МЗС України звернулося до підписантів “Будапештського меморандуму” з вимогою провести термінові консультації для забезпечення повного дотримання зобов’язань і негайного припинення агресії Росії проти України.

Читайте також:  У Франківську свободівець, член ДВК від Кошулинського, зривав плакати з агітацією Олександра Шевченка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.