facebook

Підсумки 9 травня: Святкування 9 травня і падіння літака на завод Coca-Cola

Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

1621635


Керрі назвав причини перемоги у Другій світовій війні

Держсекретар США Джон Керрі закликав пам’ятати, якою ціною далася перемога у Другій світовій війні і заради чого вона велася. “Дуже важливо в цей день на забути, за що велася ця війна, і як вона була виграна. Вона йшла через агресію, фанатизм і ненависть. Вона була виграна завдяки тому, що порядні люди всього світу об’єдналися заради спільної справи”, – йдеться в повідомленні Держдепу.

У Миколаєві напали на активістів, які намагалися відмити стелу Леніна

У п’ятницю, 8 травня, на проспекті Леніна в Миколаєві невідомі напали на групу активістів, які відмивали барельєф Леніна. Раніше повідомлялося, що в ніч на 20 квітня невідомі розмалювали стелу із зображенням Володимира Леніна. Йому домалювали козацькі вуса, чуб і вишиванку. За словами однієї з потерпілих, приблизно через 5-10 хвилин після того, як вони розпочали роботу, на них несподівано напали. Це була група молоді у складі приблизно семи осіб. У частини з них обличчя були закриті балаклавами. Деяких, за її словами, повалили на землю і били ногами.

Незважаючи на заборону міської влади, представники херсонського осередку КПУ вийшли на ходу з червоними прапорами із зображенням серпа і молота та гаслами Слава радянському народу!, передає місцеве видання Kherson.in. “Незважаючи на заборону, КПУ в Херсоні почали ходу. Приблизна кількість учасників до 200 осіб, серед яких лише до 10 осіб у віці до 40 років”, – пише журналіст Олександр Рудоманов.

Порошенко: Україна має святкувати День Перемоги за своїм сценарієм

Читайте також:  В ОБСЄ назвали військовий парад "ДНР" порушенням мінських угод

Україна повинна святкувати День Перемоги за своїм власним сценарієм, сказав президент Петро Порошенко під час свого виступу на складанні присяги новобранцями.Під час своєї промови він зазначив, що внесок українців у Другій світовій війні був колосальним і не тільки в лавах радянської армії.

Паради в ЛНР і ДНР

Паради 9 травня в самопроголошених ЛНР і ДНР відбулися під сепаратистськими, російськими і радянськими прапорами. Озброєні бійці “Новоросії” приміряли військові мундири і командували дійством. За даними сепаратистського ресурсу “ЛуганскІнформЦентр”, в параді в Луганську були задіяні 800 осіб і близько 30 одиниць техніки. Головнокомандувачем був лідер сепаратистів Ігор Плотницький.

Порошенко пообіцяв не скеровувати в АТО новобранців-строковиків

Президент України Петро Порошенко запевняє, що призовників не направлятимуть в зону проведення АТО. “Ще раз наголошую, що за моїм наказом молоді призовники не направлятимуться в зону проведення АТО”, – сказав він на церемонії прийняття військової присяги новобранцями.

Військовий літак впав на завод Coca-Cola у Севільї

Військовий-транспортний літак Airbus A400M розбився в іспанській Севільї. Незабаром після зльоту транспортник упав на завод Coca-Cola. Літак, за свідченнями очевидців, о 13.00 за місцевим часом впав на територію заводу Coca-Cola. Пізніше повідомлялося, що в авіакатастрофі в Іспанії двоє людей вижили.

Путін побажав українцям миру

Російський президент Володимир Путін привітав ветеранів Грузії та України з 70-річчям Перемоги у Великій Вітчизняній війні (ВВВ), повідомляється в Twitter Міністерства закордонних справ Росії. Як зазначив Путін, переписування історії “підштовхує світ до нових конфліктів, до насильства і жорстокості”.

Я

Шукайте деталі в групі Facebook