facebook

Жахлива їжа і повно тарганів: жителька Івано-Франківська обурена умовами для хворих в міській клінічній лікарні

Мешканка Франківська Надія Горічок у мережі Фейсбук написала пост про те, в яких умовах доводиться перебувати хворим в Івано-Франківській міській клінічній лікарні № 1.

Жінка згадує, що коли її везла “швидка”, то вона думала тільки про одне: “лише не “на Матейки”, бо від знайомих чула лише негативні відгуки. Але виявилось, що саме туди…“, пише Правда.іф.

“В напівпритомному стані мені доставили до лікарні і, що ви думаєте, мені реально почали надавати медичну допомогу без “натяків”, на гроші. Після всіх необхідних досліджень (заплатила лише за рентген) чергова лікарка люб’язно запропонували лягти в лікарню. Ми рідко дякуємо незнайомих людям, які тим чи іншим способом нам допомагають, проте в цьому пості я б хотіла подякувати тим медсестра і лікарям, які щодня допомагають кожному з нас не чекаючи на,, подяку”. Дякую. Імен лікарів не знаю, але кожен, хто причетний знатиме, що йде мова саме про нього. Іноді наші незначні, на перший погляд, дії роблять так багато для інших. Якщо кожен з нас буде ставитись до своїх посадових обов’язків відповідально, то в нас буде дійсно квітуча держава”, – пише жінка.

Надія додає, що є речі з якими можна змиритися: подерті стіни і тд. Але вона переконана, що харчування має бути кращим.

“Я розумію, що лікарня – це не курорт, але те, чим годують в лікарні на Матейки, то це жах. Я щаслива, що в мене є сім’я, друзі і вмерти з голоду не дадуть, але в лікарні лежать люди такі як Наталя Федорівна (самотня жіночка, якій 81 рік) і вона теж хоче їсти. За тиждень мого перебування в лікарні лише 1 раз була котлета!!! і 2 рази шматочок сардельки!!! Так не можна!!! До того ж деякі пацієнти повинні мати спеціальне харчування. Тут цього немає. Я не знаю, хто відповідає за харчування в цій лікарні, але дуже б хотіла попросити його 1 тиждень похарчуватись тим, що їдять пацієнти”, – обурюється мешканка міста.

Читайте також:  У ПриватБанку запропонували українцям купівлю житла на нових умовах - що зміниться з 1 липня

Окрім жахливого харчування, тут також є й таргани і немає можливості прийняти душ.

“Я думала, що вони вже всі виздихали, але ні, вони всі в лікарні на вул. Матейки: великі і малі, рижі і чорні, і навіть ті, що плавають в чаї. Невже їх не можна знищити?! Чи просто цим ніхто не переймається?! Душ.Людям в лікарні теж потрібні елементарні умови для того, щоб помитись. Невже не можна поставити 2 душі на поверсі, щоб люди могли помитися?! Зараз мені будуть казати,, погана держава”,”гроші не виділяє”,”поганий президент”. Але президент не буде травити тарганів в наших лікарнях, він не складає меню, де на сніданок і вечерю пшенична каша на воді. Це все залежить від нас. Я вірю в силу фейсбуку, силу мера і в “силу” головного лікаря лікарні Тараса Василика та всіх інших, які можуть вплинути на вирішення цих проблем. Я вірю, що разом ми зможемо зробити перебування в наших лікарнях кращим”, – наголошує жінка.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків прокоментував цю ситуацію.




“Слушне питання! Поправим! Нажаль Матейки зараз має найгіршу ситуацію в місті серед медичних закладів”,
– написав міський голова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.