facebook

Сексуальний скандал: Папа Франциск скликає до Риму головних єпископів

“Віруючі люди та місія Церкви продовжують дуже страждати внаслідок зловживання владою і свідомістю та сексуальних домагань, а також через незадовільний спосіб боротьби з цим”.


Папа Франциск піддав критиці єпископів із США через їх міжусобні сварки та нездатність проявити єдність перед обличчям серйозної кризи навколо сексуальних домагань католицьких священиків.
Про це повідомляє Reuters із посиланням на звернення Папи.

“Віруючі люди та місія Церкви продовжують дуже страждати внаслідок зловживання владою і свідомістю та сексуальних домагань, а також через незадовільний спосіб боротьби з цим. Єпископи більше вказують пальцями на інших, аніж шукають шляхи до примирення та єдності”, – йдеться в повідомленні.

У своєму довгому та незвичному листі до американських єпископів понтифік розпочав масштабний аналіз поточної кризи в католицькій церкві, пов’язаної з розкриттям численних фактів сексуальних домагань з боку священиків, в тому числі до неповнолітніх.

А в наступному місяці Папа скликає всіх головних католицьких єпископів із усього світу до Ватикану для обговорення питання захисту підлітків від домагань духовенства.

Як відомо, у США стало відомо про те, що 301 священик у штаті Пенсильванія сексуально експлуатували підлітків впродовж 70 років. Після цього інші штати розпочали власні розслідування. Папа Римський у минулому році активно почав піднімати дане болюче для церкви питання.

Читайте також:  Важкі питання. Як католицька церква відноситься до штучного інтелекту?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.