facebook

22-річна українка поділилася враженнями від життя у США та розповіла про особливості життя у Чикаго

22-річна калушанка Діана Сімків два з половиною роки мешкає в Чикаго. За освітою дівчина — філолог з української та російської мов. Шанс потрапити в США дала програма Work and Travel, а підтримка і допомога друзів із Чикаго допомогли дівчині перебратися в це місто. У своєму Інстаграмі дівчина активно розповідає про життя у великому мегаполісі.



“Я працювала два тижні на прибиранні, майже рік офіціантом, барменом, диспетчером важковагових автомобілів. Зараз працюю менеджером у кaльян-барі. Ця робота мені подобається, адже я постійно спілкуюся з людьми”, – каже Діана.

За словами дівчини, мінімальна заробітна плата, яку можуть заробити українці в Чикаго, – $10 за годину, пишуть “Вікна”.

“Ціна на оренду житла коливається від 700 доларів за однокімнатну квартиру, від 1000 — за двокімнатну і від 1500 — за трикімнатну. Звісно, на вартість оренди впливає ще і район, наявність ремонту та місця для паркування автомобіля. Також в Чикаго дещо по-іншому ділять квартири на кімнати, аніж в Україні. Наприклад, однокімнатна квартира вміщує в себе кухню, спальню і вітальню, в той час як у нас лише кухню і спальню”.

Одяг для жителів Чикаго — доступний і якісний. З цього приводу дівчина додає:

https://www.instagram.com/p/BdGm7L1ndOg/?utm_source=ig_embed

“Якщо взяти до уваги речі недорогих брендів, які носять люди середнього класу, то зимову куртку можна придбати від 50 до 100 доларів, шапку — від 10 до 20 доларів, чоботи — 30-50 доларів, рукавиці —10-15 доларів. Окрім того, речі тут хорошої якості, в них можна проходити не один рік”.

Читайте також:  Своя чужа хата

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.