facebook

Дорослі сироти: у молодої пари з Тлумаччини забрали немовля (відео)

У щасливого подружжя Бандрівських з Івано-Франківської області у квітні з’явилася донька Діанка. Але батькам дитину не віддали, з пологового немовля відправили у дитячий будинок.

Родина проживала у старій напівзруйнованій хаті і вже на початку вагітності служби попереджала майбутніх батьків. Михайло виховувався у прийомній родині, а Софія з дитинства жила в страху від насильства вітчима, тож розраховувати молодятам не було на кого, пише Бліц-інфо.

Представники місцевої влади запевняють, що забравши дитину, рятують її майбутнє. Адже новоспечені батьки не можуть навіть про себе подбати.

За словами начальника служби у справах дітей Тлумацької РДА Валерій Семків, батькам надали час, аби покращити житлові умови. Однак, вони цього не зробили. Втім через деякий час житлові умови подружжя все ж покращило.

“14 травня вони звернулись до нас, через важке матеріальне становище та відсутністі навиків догляду за дитиною влаштувати їхнє немовля у Надвірнянський дитячий будинок”, – розповів чиновник.

Окрім того, Софії з дівчинкою пропонували поїхати у центр реабілітації матері та дитини, де б її навчили як правильно доглядати за немовлям, однак вона відмовилась.

Упереджене ставлення до молодої родини чи катастрофічна неготовність дорослих сиріт виховувати власну дитину з’ясовували у програмі “Стосується кожного”.

Читайте також:  “Були мeртвeцьки п’яні”: з’явились подробиці ДTП у Харкові, в якій зaгинyлo 5-місячне немoвля

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.