facebook

Поради, які навчать Вас, як позбутися від хімії в овочах і фруктах. Подбайте про своє здоров’я!

Ми змітаємо овочі і фрукти з прилавків магазинів, навіть не замислюючись, як їх удобрювали.


Сьогодні досить складно знайти екологічно чистий продукт харчування. Але від нітратів і пестицидів можна частково позбутися: для цього овочі та фрукти потрібно правильно вимити і очистити. Нижче наведено поради, як саме потрібно це робити. Як правильно мити і чистити овочі та фрукти

Капуста

Знявши верхні листи і вирізавши качан, ти позбудешся від більшості нітратів, які містяться в цьому овочі.

Картопля

У картоплі всі нітрати збираються під шкіркою і в серцевині, тому необхідно зливати воду після того, як картопля закипіла.

Кабачки, огірки, баклажани

Екологічно чисті огірки повинні бути ніжно-трав’яного кольору. Якщо ж вони темно-зелені, їх точно перегодували нітратами. Перші кабачки і баклажани необхідно очищати від шкірки. А ще зріж область плодоніжки (корінця), тому що це найотруйніше місце.

Салат, петрушка, кріп і інша зелень

У цих продуктах найбільше нітратів накопичується в прожилках. Зелень дуже активно вбирає нітрати, а значить – її краще вимочити протягом години в воді, перед тим, як додавати в страви.

Помідори

Чим товща у них шкірка, тим більше в них хімії. Ніколи не купуй помідори оранжево-червоного кольору. Біла м’якоть і товсті прожилки – це сигнал великого вмісту нітратів. Якщо ти купив такі помідори, замочи їх на 1 годину в холодній воді.

Буряк, морква і редиска

У цих коренеплодах більшість нітратів міститься в верхівках і кінчиках. Обов’язково відрізай їх перед вживанням. Не купуй буряк з закрученим хвостиком. У моркви відрізай 1 см хвостика, а зелену частину відрізай повністю.

Виноград

Щоб він довго зберігався, його обробляють фунгіцидами. Щоб позбутися від цієї речовини, виноград досить добре вимити.

Читайте також:  Італійська поліція влаштувала полювання на контрабанду в українських бусах

Кавун

Ніколи не купуй розрізаний навпіл і загорнутий в плівку кавун. Це добре середовище для розмноження бактерій і мікроорганізмів. Якщо кавун має товсті жовтуватого відтінку прожилки, його удобрювали. Можна провести невеликий тест: поклади м’якоть на одну хвилину в стакан з водою, якщо вода змінила колір, кавун підгодовували. Якщо вона просто помутніла – ягода чиста.

Груші і яблука

Купуючи ці фрукти, спробуй їх на дотик. Якщо ти відчуєш, що вони липкі, вони оброблені Дифенілами для тривалого зберігання. В Євросоюзі, США, дифеніл заборонений через його сильні канцерогенні і алергенні властивості. Оброблені дифеніли фрукти потрібно очистити від шкірки.

Найбільш «шкідливі» овочі та фрукти до нас привозять з Голландії, Туреччини, Ізраїлю, Єгипту. Справа в тому, що у них бідна земля і вона просто не може дати багатий урожай без істотної кількості добрив.

Візьми на замітку ці поради, адже хімікати, якими підгодовують наші продукти харчування, приносять дуже багато шкоди для нашого здоров’я. Особливо ретельно вибирай овочі та фрукти для своїх дітей!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.