facebook

На Верховинщині влаштували ярмарок кар’єри

З метою надання практичної допомоги учнівській молоді 6 травня Верховинським районним центром зайнятості організовано ярмарок кар’єри для старшокласників Верховинської школи-інтернат.

20000003513


До участі в заході були запрошені представники Верховинського коледжу туризму і готельного господарства та роботодавці, інформує сайт Верховини.

Офіційну частину ярмарку кар’єри відкрив директор центру зайнятості Василь Федюк, відзначивши, що даний захід зібрав “за круглим столом” майбутніх партнерів: сьогоднішніх школярів, завтрашніх студентів навчальних закладів, а в недалекому майбутньому висококваліфікованих спеціалістів, в яких має велику потребу сучасний роботодавець.

Приватний підприємець Тарковська В.С., діяльність якої зосереджена у сфері торгівлі та обслуговування, підтвердила, що такі зустрічі є дуже важливими, адже вони допомагають встановити в певній мірі втрачений зв’язок у трикутнику: студент – навчальний заклад – підприємство. Щоб забезпечити рівень зайнятості молодих спеціалістів, державі та навчальним закладам потрібно знати про потреби роботодавців, а останнім, в свою чергу, думати про своє майбутнє кадрове забезпечення, контролювати стан підготовки та стимулювати роботу працівника.

Враховуючи той факт, що на Верховинщині набирає обертів туризм, і цим самим породжує потребу у відповідних кваліфікованих працівниках, актуальною була презентація та запрошення на навчання представниками Верховинського коледжу туризму і готельного господарства. У своєму виступі викладач-методист Яцків Г.Ю. надала вичерпну інформацію про спеціальності та професії, термін навчання, варіанти проходження практики як на базі місцевих садиб, так і за кордоном. Було наголошено на тому, що випускники коледжу можуть займати наступні посади: референт з основної діяльності (туризм), оргсекретар, організатор подорожей, інструктор-методист з туризму, консультант. Цікавою та пізнавальною була презентація про світ професій, яку представили самі старшокласники.

Читайте також:  Художник з Івано-Франківщини малює ікони за мотивами древніх гуцульських колядок (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook