facebook

У Карпатах рятувальники знайшли тіло зниклого туриста, іншого досі шукають

У Кaрпaтaх на Рiздво заблукали п’ятерo туристiв, oднoгo з них рятувaльники знaйшли мертвим, повідомляє Держaвна службa з нaдзвичaйних ситуaцій.
В Управлінні ДСНС Закарпатської області BBC News Україна розповіли, що рятувальники продовжують пошук ще одного з туристів, повідомлення про зникнення якого надійшло півтори доби тому, передає WestNews.

Згідно з інформацією рятувальників, турист, який зник, мав необхідне спорядження, в тому числі для пересування снігом. Перший виклик надійшов до рятувальників 6 січня о 17:00 від туристів, які займались фрірайдом на вершині гори Гимба Міжгірського району Закарпаття та в умовах поганої видимості втратили орієнтири й заблукали.

На пошуки туристів відрядили рятувальний підрозділ. Працівники ДСНС телефоном дали чоловікам поради щодо напрямку руху, “однак ті, знехтували рекомендаціями рятувальників, та вирішили підійматись крутими схилами у бік вершини гори”.

“О 00:15 рятувальники знайшли двох туристів і ті повідомили, що їхній товариш не зміг продовжити з ними маршрут та залишився чекати на допомогу у горах”,



– йдеться в повідомленні.

Рятувальники доставили двох туристів у безпечне місце й продовжили шукати третього. Близько 03:00 7 січня співробітники ДСНС знайшли лижну маску та палиці туриста, однак його самого поруч не знайшли.

“Об 11:50 однією з пошуково-рятувальних груп було знайдено тіло третього туриста”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Історія, яка бере за душу: Як італійський мачо шукав свою маму-українку (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.