facebook

На Садового у Луцьку подали в суд за незаконну агітацію

Причина – білборди без вихідних даних



Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області написали заяву до правоохоронних органів через порушення правил ведення передвиборної агітації кандидатом на пост президента Андрієм Садовим («Об’єднання «Самопоміч»). Про це власкору “Вголосу” повідомили у прес-службі організації.

У Луцьку станом на 10 січня на вулицях міста розміщені білборди Андрія Садового, які не містять вихідних даних, як того вимагає законодавство. Після реєстрації ЦВК кандидатів на пост президента, починаючи з наступного дня після реєстрації, вони вступають в нову фазу юридичної відповідальності.

Андрія Садового зареєстрували кандидатом у Президенти України відповідно до постанови ЦВК від 8 січня 2019 року. Таким чином, розміщення відповідних агітаційних матеріалів може містити ознаки порушення частини 16 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України». Тому спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулися до поліції із заявою щодо порушення правил ведення передвиборної агітації кандидатом на пост Президента України.

Керуючий справами Волинської обласної партійної організації «Об’єднання «Самопоміч» Костянтин Зінкевич пояснив, що розміщенням матеріалів на білбордах у партії займалися централізовано і обласна організація не має до цього стосунку.

Читайте також:  Лікарям, що допомагали італійцям під час спалаху COVID-19, вручили нагороди МВС: фото

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.