facebook

Франція може продати Містралі Китаю

Китайські ЗМІ дізналися про можливість купівлі КНР французьких Містралів.

1621908




Франція може продати Китаю вертольотоносці типу Містраль, які вона побудувала для Росії, пише видання Want China Times.

Як повідомляється, у Twitter ВМФ Народно-визвольної армії Китаю з’явилася інформація, що між 9-15 травня Китай має намір відвідати французька цільова група у складі двох кораблів: десантного корабля типу “Містраль” Dixmude і Acoint – фрегата типу “Лафайєт”.

Dixmude – це третій і останній корабель типу Містраль, призначений для французького флоту, і це вперше Містраль зайде в китайський порт.

“Франція навряд чи експлуатуватиме обидва кораблі й одним з варіантів міг би стати їхній продаж іншим потенційним покупцям, включаючи Бразилію, Канаду, Китай, Єгипет чи Індію”, – пише видання.

Як зазначається, навіть якщо Китай вже має плани розробки власного десантного корабля, він може придбати французькі Містралі як модель для копіювання.

Варто зазначити, що нещодавно віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін заявив, що Франція не зможе продати Містралі без дозволу РФ. Він також вважає, що використовувати їх у власних цілях Франція теж не зможе, тому що їх робили під вимоги ВМФ РФ.

Зараз Росія чекає від Франції або поставки кораблів, або повернення грошей.

Контракт на будівництво двох вертольотоносців типу Містраль вартістю 1,2 мільярда євро був укладений міжРособоронекспортом і французькою компанією DCNS в червні 2011 року. За умовами договору здача “Владивостока” була запланована на 1 листопада 2014-го, другого корабля – на 1 листопада 2015 року. Сума неустойок та штрафів у разі відмови від поставки може досягти 3 мільярдів євро.

Читайте також:  Ліндсі Лохан на відпочинку відірвало півпальця

Шукайте деталі в групі Facebook