facebook

В поліції розказали, що призвело до пожежі на хімзаводі в Калуші

Пожежа в м. Калуш на території заводу з виробництва поліолефіну Карпатнафтохім виникла через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві.



Про це повідомила обласна поліція.

Факельне горіння пірогазу відбувалося орієнтовно о 01:00 13 січня.

За фактом пожежі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 ККУ (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Тривають слідчі дії. Причини виникнення пожежі та збитки встановлюються. Потерпілих немає.

Пожежу було ліквідовано 13 cічня о 10:44.

Нагадаємо, увечері 12 січня на згаданому заводі сталася серйозна пожежа. За даними управління ДСНС в Івано-Франківській області, повідомлення про займання надійшло о 21:08.

Читайте також:  “Усе ліжко було у крові”: Чоловік жорстоко вбив рідного брата, позбавивши його “чоловічого достоїнства”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.