facebook

“Мала менше прав, ніж кіт”: українська студентка поділилася неприємним досвідом оренди житла у Варшаві

Українська студентка Христина Мацялко, яка вчиться в Польщі, поділилася неприємним досвідом оренди квартири.



Христина родом із Львівщини. Вона – студентка Суспільної Академії Наук у Варшаві. Зі своїм майбутнім чоловіком орендувала кімнату у двох жінок-українок, пише “pro.te.ua“.

– Житло було потрібне вже і зараз, бо починалось навчання, – розповідає Христина. – А з усіх варіантів, які ми оглянули, цей підійшов найбільше – нормальні умови, розташування більш-менш. Люди, в яких ми винайняли кімнату, мама й дочка, одразу ж здались прискіпливими. Бо хто ж починає знайомство з того, що кажуть:

«Ви перші, що визулись на вході, та і з ніг ваших не було неприємного запаху»? Ми заплатили за перший місяць. Також дали кауцію (місячна оплата, в разі пошкодження чого-небудь, написали розписку про те, що кауція повертається по виселенні з кімнати).

Проте найцікавіше, каже дівчина, почалося, коли заїхали.

– І тут почалось – губки у нас дві, одна для посуду, одна для плити, не дай Боже, переплутаєш і, не дай Боже, поставиш їх одна на одну, – продовжує Христина. – З дошками для нарізання така ж ситуація. Також на квартирі ще мешкає кіт (є милі коти, а є цей, якого я терпіти не можу). Господиня каже: «В кухню з розпущеним волоссям до нас не можна». Уточню, не можна було тільки мені. А нічого, що кіт має право ходити по всій квартирі і навіть на кухні? Те, що в мене волосся розпущене – біда, але те, що я шерстю мало не плювалась, то нічого? Кіт же господар – йому все можна.

Проте найбільше дівчину шокувало те, що господиня забороняла увечері приймати душ.

Читайте також:  "Музичне Сито Війни": Портал розкриває позиції артистів щодо війни

– Жіночці під 60 вже, вона мені в маму годиться, – розповідає Христина. – Приходиш увечері, а тут заявка: «Почекай трохи, не йди в душ, а то Анічка дуже втомилась від навчання і пішла поспати, а душ буде шуміти». Я ж їй не казала кожного ранку о 5:00, коли вона вставала на роботу і йшла в душ, мовляв, не йди, бо я також спати хочу.

Також орендовану кімнату ми з коханим не зачиняли, бо ключ був тільки один на двох, а ми поверталися в різний період дня. То вона собі дозволяла до нас заходити. Ну а прибирання – окрема тема. В тій квартирі, складалося враження, прибирала одна я після себе. Ну і ванну та кухню мила теж я.

Також молодій парі забороняли користуватися парфумами.

– Можна було користуватися парфумами тільки тоді, коли пані не бачить, бо в неї алергія на запахи, – додає дівчина. – Щодо порошку для прання та ж історія. Наш Ariel – їй воняв, голова боліла від нього. Ванну можна було мити лише простою водою, бо хімія їй смердить.

Наступне, коли вони їхали на тиждень в Україну, то нам дали настанову: «Коту варити куряче філе і подавати йому на його ліжко. Це ж ознака поваги до нього. Якщо кіт сходить в туалет і в нього залишиться щось там заплутане в шерсті, то повитирати йому «дyпy» вологими серветками». Серйозно? Я твоєму коту буду cрaкy підтирати? Пройшов тиждень. На сесію в Україну поїхала я. Мені написали цілий список того, що маю їм привезти. Уточню, це була більша половина моєї валізи! Я промовчала, хотіла ж людям добро зробити.

Читайте також:  В Івано-Франківську зникла студентка (ФОТО)

Найважче, каже студентка, було перебувати разом на одній кухні.

– Останньою краплею стало те, що вона приходить на кухню і питає мене: «Ти щойно помила руки, вийшовши з туалету? В мене і так багато хвороб, не вистачало мені ще якусь заразу підчепити!» Не знаю, чи стидно було їй за це, чи ні, але я сказала, що більше тут жити не буду. Квартира оплачена до 7 січня, а це було 17 грудня. Ми сказали, що до 7 січня з’їжджаємо, а вас попросимо віддати нам кауцію, на що вона відповіла: «Ні». Ми пообіцяли викликати поліцію в такому випадку. Вона у відповідь сказала: «Сама її викличу і скажу, що ви претендуєте на наше житло».

Звичайно, після того ми стали найгіршими – не прибираємо, сміття не виносимо, все не так. Ця жінка постійно ображала нас нецензурними словами. Історія закінчилась в нашу користь, але висновок в мене один – бачити, чути, знати цих двох не хочу. Вони ж з ніким не можуть жити. Квартирантів тут змінилось за 2 роки – ого-го. Будьте готові до образ, що ви селюки і так далі. Будьте готові за 2 місяці заплатити за воду 140 злотих з людини, і за хімію хотіли брати по 20 злотих з людини в місяць.

Христина каже, що такий негативний досвід оренди квартири пережила вперше.

– На квартирах я жила в різних країнах і з різними людьми, – підсумовує дівчина. – Претензій в мій бік не було ніколи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.