facebook

Полоненим українським морякам псують життя в Росії: «Установка така прийшла»

Російська влада зробить все для того, щоб ускладнити життя адвокатам полонених українських моряків.


Окупаційний «уряд» анексованого Росією Криму вирішив ускладнити роботу кримським адвокатам, що захищають військовополонених українських моряків.

Наразі в Сімферополі обговорюють варіанти такого тиску.

Про це поінформував у Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

За його оцінкою, російська влада і їх кримські підлеглі не очікували, що на захист українських моряків постануть жителі Криму та кримські адвокати.

«Вже не знаю, чи з Москви установка така прийшла, або у кримських товаришів самостійно нерви здають. Але ми цілком можемо очікувати чергові спроби тиску на адвокатів, за прикладом Фейгіна, Полозова, Курбедінова, Беньяші.

З метою, як мінімум спонукати їх відмовитися від захисту військовополонених українських моряків, або, як максимум, позбавити їх взагалі права займатися адвокатською практикою», – інформує Джелял.

Він вважає, що якщо таке рішення буде прийнято, воно призведе до набагато більш серйозних наслідків, залишивши без захисту майбутніх політв’язнів.

Відзначимо, що нещодавно, матері українських військовополонених звернулися до представників посольств різних країн.

Вони попросили у дипломатів сприяти найскорішому поверненню моряків додому, повідомила Людмила Денісова у своєму Facebook.

Усі рідні, близькі звертаються до вас, до міжнародних організацій, до тих, хто може як-небудь допомогти у звільненні наших хлопців… Низький вам уклін від усіх матерів. Будь ласка, допоможіть звільнити наших хлопців”, – сказала мати капітана катера “Бердянськ” Дениса Гриценка Лариса Гриценко на зустрічі з представниками посольств західних країн.

У ньому брали участь родичі українських військовополонених і представники країн Європейського Союзу, а також представники ЄС у Москві.

На заході Денісова розповіла подробиці та результати судових засідань, які відбулися 15-16 січня у Лефортовському районному суді Москви.

Читайте також:  У Бурштині з кранів тече ржава та смердюча гаряча вода. Люди обіцяють перекрити дорогу (фото)

“Наголосила на тому, що одним із головних питань залишається стан поранених. Ми вимагаємо підтверджену медичними довідками офіційну інформацію про стан здоров’я наших моряків”, – пише вона.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.