facebook

Коли подруга, яка живе в Італії, розповіла, що схyдла на 7 кг всього за 10 днів, я не могла повірити! Але коли зустрілися на Різдво…

У тому, що стосується їжі, більш прискіпливого гурмана, ніж дієтолог, знайти неможливо. Моя подруга – дієтолог, вона знає в їжі толк. Звичайно, для простих людей їх режим харчування здасться занадто жорстким і обмеженим, але деякі правила безперечно варто перейняти.

Перероблене м’ясо


Тобто будь-які м’ясні напівфабрикати: сосиски, котлети, ковбаси та інші продукти, які потенційно можуть містити велику кількість солі, консервантів і інших добавок. Дієтологи радять повністю виключити з раціону подібні продукти, так як крім усього іншого, вони містять шкідливі жири, які не кращим чином впливають на здоров’я і рівень холестерину.

Кетчуп і інші магазинні соуси

Якщо ви уважно вивчите етикетку подібних продуктів, то виявите, що практично скрізь, за дуже рідкісним винятком, міститиметься натрій, підсолоджувачі або цукор в неймовірно великих кількостях. Набагато правильніше буде самостійно зробити заправку для салату або обійтися однією оливковою олією, ніж вживати в їжу настільки штучний продукт.

Різнобарвні льодяники

Як не дивно, але дитячі солодощі найчастіше виявляються найбільш шкідливими. Непомірно велика кількість цукру і різні харчові барвники залишать слід (в прямому і переносному сенсі) не тільки на здоров’ї зубів, але і на вазі. Порожні калорії, які містяться в льодяниках і карамельках, анітрохи не вгамують голод, а навпаки розбудять звірячий апетит.

Сира риба і сире м’ясо

Це обмеження вже не стосується калорій, але піклується про вашу безпеку. Сирі продукти тваринного походження можуть містити патогенні мікроорганізми. Як наслідок вживання неприготовленного м’яса або риби, може привести до хвороби або в кращому випадку до харчового розладу. Щоб уникнути неприємних ситуацій, стежте за тим, щоб вживані продукти подібного роду були приготовлені хоча б до того мінімального рівня, коли шкідливі мікроорганізми гинуть.

Читайте також:  На Тернопільщині мати тижнями тримала дитину в підвалі, а сама гуляла: “За три тижні дівчинка схудла на 6 кілограм”

Заморожені страви

Готові страви, які можуть бути використані лише після розморожування, категорично забороняються дієтологами. Як правило, в них міститься така кількість солі, цукру, консервантів, спецій і підсилювачів смаку, яка зробить навіть папір їстівним. У них також зовсім немає клітковини і корисних речовин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.