facebook

Прикарпатській родині з 6 дітьми благодійниця подарує будинок

ТСН допомагає благодійниці з Києва подарувати родині, яка потребує житла, хату на Полтавщині. Жінка обрала родину переселенців з Прикарпаття.

Батько родини Дмитрівих не був удома 4 місяці – служив в АТО, тепер заробляє на будівництві в Києві. Родина живе на Прикарпатті, переїхала сюди з Луганщини. Шістьох дітей Зоя та Дмитро тулять у дерев’яній двокімнатній хатині.

Киянка Тамара Ментковська, що має будинок у селі, хотіла зробити добру справу – подарувати хату погорільцям. Але натрапила на шахраїв.

Про родину Дмитрівих з Прикарпаття ТСН, яка заопікувалася Тамарою Ментковською, розповіли волонтери. Свою деревяну жиху мама Зоя придбала після піврічного поневіряння зйомними квартирами. У родині 6 дітей – 5 донечок і син. Будинок придбали за 8 тисяч доларів – тоді якраз народилася наймолодша дитина, і це був єдиний варіант мати дім, оскільки його віддавали на виплату.

Разом із будинком отримали великі проблеми – в домі стояв незаконний газовий котел. Штраф 50 тисяч, вимкнення газу. Майже рік не було де і як покупати дітей.

У Лисичанську родина мала свій добротний дім на 5 кімнат. Після окупації і звільнення міста повертатися Дмитрівим немає куди – від будинку залишився лише фундамент. Дім просто розібрали.

Батько сім’ї Дмитро – родом з Прикарпаття, тобто бандерівець. Коли Лисичанськ зайняли бойовики з триколорами, родина відчула, що перебуває в небезпеці – доньку Катю побили в школі, бо “бандерівка”. “Це була точка неповеренння”, – каже мама Зоя. На 6-му місяці вагітності з 5 дітьми виїхали на Івано-Франківщину. Чоловік дочекався, поки дружина народить. А тоді пішов в АТО – добровольцем.

Зараз Дмитріви цілком випадково дізналися, що їхнє житло знову виставили на продаж – бо вони ще не повернули його повної вартості.

Читайте також:  ДержНС зареєструвала майже 900 тисяч переселенців

Тамара Ментковська, як тільки побачила відео про життя родини, одразу зателефонувала Зої і запросила якнайшвидше переїжджати на Полтавщину – в новий дім.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.