facebook

Попи УПЦ МП жорстоко побили сільського голову і поліцейського (відео)

У багатьох районах Вінницької області проходять збори селян, на яких вирішується питання приєднання місцевої громади до ПЦУ. В селі Писарівка священики УПЦ (МП) разом із “групою підтримки” зірвали збори і побили сільського голову і дільничного.

З початком січня майже на кожні сільські збори, де місцева громада, повинна вирішити для себе важливе “церковне” питання, приїжджає група зі священиками Московського патріархату та “спортсменами”. Не стала винятком і Писарівка, яка розташована під Вінницею. Відомо, що на такий захід МП збирає людей заздалегідь.

“На збори в сільський клуб прийшло понад 125 селян. Ми запросили місцевого батюшку з трьома людьми з його оточення. Отця Сергія ми давно знаємо. Хотіли почути його думку щодо приєднання до ПЦУ або неприєднання. Але в село з’їхалися невідомі нам люди в рясах і цивільному одязі. Приблизно 62 “гостя”. Деякі говорили на жаргоні. Саме вони зірвали збори”, – розповідає сільський голова Дмитро Науменко.

Він спочатку пояснив незнайомим людям, що на зборах можуть бути присутніми тільки місцеві, а потім спробував зупинити натовп міцних чоловіків. В результаті “гості” в рясах і цивільному застосували силу. Науменко двічі вдарили по обличчю. Коли на допомогу сільському голові прийшов місцевий дільничний інспектор, то і він отримав кілька ударів. Також з правозахисника зірвали поліцейський значок.



“Нам президент обіцяв вільне вираження бажання, але московські “бабуїни” влаштували бійку, а потім все ж захопили приміщення клубу, поки ми не відмовилися від проведення зборів. Заяву в поліцію я не писав. Слухайте, мені 35 років. Я не хочу скаржитися”, – пояснив Науменко.

Але “гості” вчинили хитріше. Один з священиків викликав поліцію, надав роз’яснення щодо того, що його не пустили в храм і тріпали. Тому складено протокол за фактом дрібного хуліганства.

Науменко повідомив, що заяву в поліцію подавати не буде, а збори разом з селянами вони проведуть наступного тижня.

Читайте також:  Спливли раптові версії смерті українки в Італії: сиротами залишилися троє дітей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.