facebook

СБУ викрило киянина, який адміністрував антиукраїнські інтернет-спільноти у соцмережах (відео)

Під кураторством спецслужб Російської Федерації житель Києва за грошову винагороду отримував доступ до «рекламних кабінетів» акаунтів українських користувачів соціальних мереж.

Спецслужби викрили мешканця Києва, який під кураторством РФ адміністрував антиукраїнські Інтернет-спільноти у соцмережах. Окрім того, Киянин отримував грошову винагороду за доступ до «рекламних кабінетів» акаунтів українських користувачів соціальних мереж «Facebook» та «Twitter».

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники СБ України виявили ще понад триста акаунтів, які у ході президентської виборчої кампанії в Україні мали бути використані для просування вигідної російській стороні політичної реклами. Через них організатори планували впливати на свідомість виборців, а також поширювати фейкову інформацію для дискредитації української влади і правоохоронних органів.

Служба безпеки України передала адміністрації соціальних мереж «Facebook» і «Twitter» інформацію про виявлені акаунти, які можуть використовуватись РФ для гібридної агресії проти України.

Зараз з метою попередження маніпулятивного впливу «Facebook» заборонив політичну рекламу з акаунтів, які адмініструються поза українським сегментом Інтернет.

Читайте також:  Карантинні зони оновили з 5 жовтня: які міста забудуть про кафе та потяги на 2 тижні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.