facebook

В Італії розгорівся скандал через податок на “ретро-автомобілі”

Закон про бюджет 2019 року вдвічі знижує автомобільний податок для всіх транспортних засобів ретро, ​​з дати першої реєстрації яких пройшло 20-30 років, що мають сертифікат, що засвідчує їхню історичну цінність, внесених в регістри ASI (італійський клуб ретро-автомобілів), Storico Lancia, Italiano FIAT, Italiano Alfa Romeo, Storico FMI.



Вже підраховано, що знижку отримають власники близько 4 тисяч автомобілів і 500 тисяч мотоциклів – які, як повідомляє видання Il Messaggero, забруднюють більше 30 мільйонів і більше нових автомобілів, що перебувають в обігу.

Закон викликав вже чимало протиріч, оскільки суперечить принципам “екоподатку”, що просувається урядом, який повинен обмежити купівлю забруднюючих транспортних засобів.

Раніше уряд неодноразово заявляв, що буде всіляко перешкоджати купівлі автомобілів з двигунами, особливо забруднюючими викидами в атмосферу, пропонуючи бонуси тим, хто купує гібридні і електричні автомобілі.

Нова податкова знижка же, навпаки, не буде заохочувати власників старих і забруднюючих автомобілів замінювати їх на менш забруднюючі, оскільки з новим транспортним засобом податок буде вище.

Читайте також:  Італія подала заявку до ЮНЕСКО про визнання еспресо культурною спадщиною

Шукайте деталі в групі Facebook