facebook

В Івано-Франківську АТОвці охоронятимуть школи (фото+відео)

Сьогодні відбулось підписання Меморандуму щодо співпраці між Івано-Франківською міською радою та охоронною фірмою “Рубіж”.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, такий крок зумовлений численними зверненнями батьків, інформує Фіртка.

“Ми бачимо, що є багато прикрих випадків, пов’язаних зі шкільними закладами. Безпека дітей у пріоритеті. Наша фірма складається виключно з учасників бойових дій. Ми проводитимемо комплекс заходів. Мова йде і про відеонагляд, який транслюватиметься директору закладу, у нас будуть патрулі, хлопці проводитимуть профілактичні бесіди, щоб не було випадків торгування наркотичними засобами чи алкоголем. Також буде тривожна кнопка, якою у випадку загрози можна буде скористатись. Для нас це відповідальна місія, наші хлопці підготовлені до цієї роботи”, – зазначив голова правління ГО “Міська Асоціація учасників АТО” Василь Андріїв.

Меморандум підписано

В перспективі пілотний проект можуть розширити на територію Івано-Франківщини. За словами очільника міського управління освіти Ігоря Максимчука, у вересні минулого року провели нараду за участі усіх керівників навчальних закладів міста, які підтримали таку ініціативу.

“Для мене важливим є те, що мова йде не тільки про охорону самих будівель, а й про територію шкіл. Особливо, коли йде мова про вечірній та нічний час”, – додав І.Максимчук.

Такий проект впроваджується в Івано-Франківську вперше. Наразі в Управлінні освіти готують кошторис. Поки вийшли на суму 1 млн 300 тисяч гривень для охорони 15 шкіл.

“Раніше у деяких школах винаймали охоронця, в інших освітніх закладах це робилося силами техпрацівників. Також деякі школи підписували договори з охоронними фірмами”, – розповідає Максимчук.

Головний освітянин міста наголошує, що батьки школярів звертали найбільшу увагу на необхідності патрулювання шкіл саме в нічний час.

Левова частка придбання апаратури залишиться на балансі шкіл. Це 80 відсотків з цієї суми. Пілотний проект, який стартує у Франківську – на часі єдиний в Україні.

При цьому, за словами Ігоря Максимчука, скорочувати техпрацівників чи нічних охоронців не будуть.

Читайте також:  В Івано-Франківську змінили постачальника двох вживаних тролейбусів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.