facebook

Туристів у Карпатах спіткала біда, перші подробиці трагедії: Ночували в наметі з мертвим другом

На Рахівщині Закарпатської області троє 28-річних киян потрапили під снігову лавину біля гори Стіг. Двом чоловікам вдалося самостійно вибратися з-під снігового покриву, третій – загинув.



Про трагедію повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль на своїй сторінці в Facebook. “Перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками і питали, наскільки безпечний цей маршрут. Їм відповіли дослівно так: “Не йдіть, бо похорон дуже дорого обходиться”. Не дивлячись на попередження, усі троє вирішили піти в гори”, – розповів він.

Уже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса, а потім – другу, яка накрила їх повністю.

Один із туристів зміг самостійно вибратися з-під-снігу і допоміг відкопати свого товариша. Після чого обидва відкопали третього. На жаль, молодий чоловік задихнувся під снігом і загинув.

Їм довелося переночувати зі своїм загиблим товаришем у наметі, тільки вранці вони змогли зв’язатися з аварійно-рятувальним загоном. Залишивши тіло загиблого на місці, обидва вирушили до бази відпочинку і на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зараз життя туристів у безпеці, разом з групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша.

Читайте також:  Програма єПідтримка суттєво розширилася: на що ще можна витратити "1000 грн за вакцинацію"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.