facebook

На п’ять років раніше: в Італії знизили вік виходу на пенсію

Президент Італії Серджо Маттарелла вчора підписав декрет-закон, який значно знижує вік виходу на пенсію. Тепер межа пенсійного віку залежить від трудового стажу.



Згідно із законодавчими нововведеннями, італійці при наявності 38-річного трудового стажу зможуть виходити на пенсію в 62 роки, а не в 67, як передбачено пенсійною реформою 2011 року. Про це повідомляє видання Snob з посиланням на італійське агентство ANSA.

Загалом у цій сфері в Італії запроваджується так звана «квота 100», згідно з якою для виходу на пенсію сума віку та трудового стажу повинна дорівнювати 100. Тобто, чим старша людина, тим менше трудового стажу їй потрібно мати для виходу на пенсію. Наприклад, для 70-річного італійця цей показник складе лише 30 років.

Для приватних підприємств зміни наберуть чинності з квітня цього року, для держсектору — з серпня.

Цей декрет-закон парламент країни підтримав 17 січня.

В Італії декрет-закон — це нормативний акт, який може схвалити уряд. Для набуття ним чинності потрібен підпис президента і публікація в офіційній газеті. Але, якщо протягом 60-ти днів парламент не перетворює цей нормативний акт на закон, він втрачає силу.

Очікується, що парламент Італії підтримає цей декрет — зменшення віку виходу на пенсію було однією з головних передвиборчих обіцянок правлячої італійської партії «Рух п’яти зірок».

Читайте також:  Як ставити свічки у церкві: за себе, рідних, ворогів…

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.